Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Waarom uitbreiding van NAVO met Finland en Zweden geen goed idee is

Na de inval van Rusland gaan er in Finland en Zweden stemmen op om toe te treden tot de NAVO. Begrijpelijk, maar geen goed idee. Veiligheidsexpert Anne-Marie Slaughter legt uit dat dit de al bestaande grote verdeeldheid in Europa alleen maar zal doen toenemen en niet tot duurzame vrede kan leiden. Volgens haar is een moediger en gedurfder denken nodig.

Lees verder

Pierre Galand: "Stop de oorlog, begin de vrede"

Zijn wij, nu we tegenover oorlogszuchtige haviken staan, die de wapenwedloop nieuw leven inblazen, die de menselijke geest manipuleren en een vijand creëren waarmee moet afgerekend worden, in staat om de toch zeer talrijke burgers te mobiliseren die de fatale afloop van deze dodelijke confrontatie willen afwijzen? Pierre Galand doet een oproep tot algemene mobilisatie voor vrede.

Lees verder

‘Vermogensbelasting? Dan crasht de economie!’ 

Sacha Dierckx, doctor in de politieke wetenschappen, schrijft in zijn bijdrage aan het boek 'Debatfiches van de Vlaamse elite' over de mythes die beleggers bedenken om onze rijkdom niet te moeten delen.

Lees verder

Stijgende levensduurte duwt mensen in de problemen

Het leven wordt steeds duurder. Iedereen voelt het. Ook de middenklasse wordt steeds meer geraakt. Wendy* vertelde aan ACV Puls Magazine haar verhaal.

Lees verder

Verzet tegen optreden van Israëlische militairen in Antwerpen op woensdag 11 mei 2022

Op woensdag 11 mei komt Tzahal optreden in AMUZ in Antwerpen. Deze muziekgroep is officieel onderdeel van de IDF (Israel Defence Force), het Israëlische leger. Het bestaat uit dienstplichtigen die optreden in uniform, en speelt voor zowel een militair als civiel publiek. De allerbeste musici uit het Tzahal Orkest komen jaarlijks naar Europa met als doel het Israëlische leger een humaan gezicht te geven.

Lees verder

Experten: minder plastic produceren is enige manier om vervuiling te stoppen

Met recycleren komen we er niet: alleen de afbouw van de plasticproductie kan de toenemende plasticvervuiling stoppen. Dat schrijven wetenschappers en experten in een open brief in het tijdschrift Science.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Low Impact Man in Limburg: Grootouders voor het Klimaat ont-moeten met humor en visie

Grootouders voor het Klimaat Limburg organiseert in de maand mei een reeks ontmoetingen doorheen Limburg rond Amor Mundi en de klimaatcrisis. Ontdek in onderstaand artikel waarom ze deze momenten organiseren en wanneer en waar je kan aansluiten.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium