Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Bella Ciao, Jan Blommaert

  "Una mattina mi sono alzato O bella ciao, bella ciao, bella ciao, ciao, ciao Una mattina mi sono alzato...

Lees verder

Wat drijft de capitoolbestormers? QAnon ontrafeld

Extreemrechtse complottheorieën maken opgang. Gisteren raakte de 'QAnon-sjamaan' zelfs tot in het  Amerikaanse capitool. Van waar deze opgang? Wat zit hier achter? En wie wint hierbij? Wanneer de leugen regeert.

Lees verder

Jan Blommaert, bloemlezing van zijn beste artikels voor DeWereldMorgen.be

Op woensdag 6 januari heeft Jan Blommaert ons verlaten, veel te vroeg op 59-jarige leeftijd. Hij was een van de drijvende krachten achter DeWereldMorgen.be. Als geen ander zag hij de noodzaak van alternatieven voor de commercieel en ideologisch wegzinkende mainstream media. Hij voelde zich altijd betrokken bij het reilen en zeilen van deze nieuwssite. Zijn artikels, opinies, analyses, boekrecensies hebben niets van hun actualiteitswaarde verloren. Dit is een eervolle bloemlezing.

Lees verder

DeWereldMorgen bestaat 10 jaar en blikt terug op 10 jaar protestbewegingen!

De voorbije tien jaar is DeWereldMorgen.be kunnen uitgroeien tot het grootste alternatieve mediaplatform in Vlaanderen. Vele tienduizenden mensen volgen het medium op sociale media, de video's en artikelen die op DeWereldMorgen.be verspreid worden bereiken vaak tienduizenden of zelfs honderdduizenden mensen.

Lees verder

De staat van onze regenwouden: 11 zaken om op te volgen in 2021

2020 was ook geen eenvoudig jaar voor wie zich bezighoudt met de bescherming van tropische regenwouden. Wat zit er in het verschiet voor 2021? Hier zijn 11 zaken om in de gaten te houden.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Precaire jobs: Negatieve impact op het welbevinden

Wie precair tewerkgesteld is, scoort lager op het vlak van welzijn en gezondheid. Dat besluit een recente studie aan de VUB. Precaire jobs zijn bovendien mee verantwoordelijk voor een ongelijke verdeling van gezondheids- en welzijnsrisico’s in de samenleving. De onderzoekers komen ook tot de vaststelling dat sociale factoren, zoals werk-privéconflicten of een laag gezinsinkomen, de relatie tussen precariteit en laag welzijn nog versterken.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium