Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

President Bolsonaro dreigt komende verkiezingen Brazilië te saboteren

De cijfers variëren maar alle peilingen duiden Lula aan als meest kansrijke kandidaat voor de presidentsverkiezingen van Brazilië op 2 oktober 2022, tenminste als die eerlijk verlopen. President Bolsonaro dreigt met chaos, hoge militairen insinueren een mogelijke staatsgreep. Met de recente moord op een medestander van Lula dreigt een rampscenario. Er wachten nog drie onzekere maanden.

Lees verder

Grootste Europese banken pompen miljarden in wapenfabrikanten

De vijftien grootste Europese banken, waaronder BNP Paribas en ING, lenen miljarden euro’s aan wapenfabrikanten, stelt onderzoek door de Nederlandse vredesorganisatie Pax. Die fabrikanten leveren ook aan regimes die gelinkt zijn aan mensenrechtenschendingen of gewapende conflicten waar veel burgerslachtoffers vallen.

Lees verder

Iraans theocratisch regime viseert gereputeerde filmmakers

Nadat eerder al Berlinale winnaar Mohammad Rasoulof (‘There Is No Evil’) samen met zijn collega Mostafa Alheamad (‘Poosteh’) gearresteerd werd en in de beruchte Tehereaanse Evingevangenis belandde, is nu ook de vermaarde cineast Jafar Panahi (‘Taxi’) opgepakt. De filmwereld in het algemeen en de grootste filmfestivals (Berlijn, Cannes, Venetië) in het bijzonder protesteren tegen deze “brutale en gecoördineerde aanval onder valse voorwendsels” van de Iraanse theocratische machthebbers. Het lot van de filmmakers is onduidelijk.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Voor een kernwapenvrije wereld

Net nu België beslist om het defensiebudget te verhogen naar 2% van het bruto binnenlands product komen Ludo De Brabander en Peter Teirlinck met een sterk onderbouwd vredespleidooi. Walter Lotens las en bespreekt.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium