Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Verkiezingen Frankrijk: Extreemrechts op de drempel van de macht

Nog nooit was extreemrechts in Frankrijk zo sterk en zo dicht bij de macht als vandaag. Er is een reële kans dat Le Pen het haalt in de tweede ronde. Hoe is het zover kunnen komen en wat zijn de mogelijke gevolgen? De verkiezingen in Frankrijk zijn in elk geval een wake up call voor Vlaanderen.

Lees verder

Kinderopvang: eufemismen zijn troef

Mijn opinie over al dat roepen in de kinderopvang is niet bij iedereen in goede aarde gevallen. Ik kreeg een...

Lees verder

Helden sterven niet

We hebben te weinig oog voor de ernstige risico's die de heropflakkering van het nationalisme in Oost-Europa met uitdrukkelijke steun van de Kerk veroorzaakt.

Lees verder

Maakt het covid-vaccin de weg vrij voor een malariavaccin?

Het succes van mRNA-vaccins tegen covid-19 doet wetenschappers voorzichtig hopen op een mRNA-vaccin tegen malaria. De eerste klinische proeven gaan dit jaar van start.

Lees verder

Boerenprotest tegen massale aankoop landbouwgrond door Colruyt

Een groep boerenorganisaties, middenveldorganisaties en de koepelorganisatie Résap protesteren tegen de aankoop van landbouwgronden door Colruyt. Met massale grondaankopen zetten niet-agrarische investeringsbedrijven de grondprijzen onder zware druk en bemoeilijken de toegang tot grond voor landbouwers. "Dit brengt boeren bijna terug naar een feodaal model."

Lees verder

Willen president Biden en zijn bondgenoten de VN laten ontploffen?

Pierre Galand, voormalig senator, voormalig secretaris-generaal van Oxfam België stelt zich de vraag of de westerse bondgenoten de VN nog willen erkennen. Het lijkt er eerder op dat zij de VN eerder willen laten verdwijnen. De VN is niet boven kritiek verheven, maar is nog steeds het beste wat voorhanden is voor de vrijwaring van de internationale vrede.

Lees verder

Europese actie voor Julian Assange op 11 april 2022, na 3 jaar gevangenschap

De beschamende schijnheiligheid waarmee politiek en media oorlogsmisdaden al dan niet erkennen naargelang wie de daders zijn – niet voor vrienden, onmiddellijk voor vijanden – wordt treffend geïllustreerd door de behandeling van Julian Assange. Op 11 april zit hij drie jaar gevangen in Londen, wachtend op uitlevering aan de VS en een levenslange straf, terwijl politiek en media 'verontwaardigd' de andere kant opkijken.

Lees verder

ACV-Puls: Krëfel past wettelijk verplichte loonindexering niet toe

De vakcentrale ACV Puls overweegt een klacht bij de arbeidsrechtbank en sociale acties voor het niet-respecteren van de wettelijk verplichte loonindexering door winkelketen Krëfel.

Lees verder

Julian Assange naar de goelag van het meest vrije land ter wereld (deel II)

Luk Vervaet zet in een tweede artikel zijn reis verder door het gevangeniswezen van de VS, 'land of the brave and the free' dat zowel cijfermatig als proportioneel de meeste burgers ter wereld achter de tralies houdt. Duizelingwekkende cijfers maken deze analyse tot hallucinante literatuur. Julian Assange dreigt in dat systeem te verdwijnen voor de rest van zijn leven. Zijn misdaad: publicatie van de bewijzen van VS-oorlogsmisdaden in Irak.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Frankrijk en de VRT: wat we niet altijd te horen krijgen

Mia Doornaert die moeilijk uitgelegd krijgt wat Eric Zemmour van Marine Le Pen onderscheidt of de VRT-correspondent in Frankrijk die het makkelijker heeft om Franse vissers te ondervragen dan de schandalen van Macron grondig te bespreken. Dat zijn enkele voorbeelden van hoe het politieke nieuws over Frankrijk ons niet (helemaal) bereikt.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium