Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Vlaanderen excelleert!? Begin met een nieuw VIA in de kunsten

  Met een knal, zo brak een jaar geleden rond deze tijd het cultuurprotrest tegen de regering-Jambon 1 los. Om...

Lees verder

De grijze wereld van adviserende artsen

Laten we er geen doekjes om winden: het imago van adviserende artsen is over het algemeen niet zo positief. ‘Zieke mensen liefst zo snel mogelijk van de invaliditeit gooien’ is in de volksmond misschien wel de meest voorkomende invulling van de job. Of het echt zo zwart-wit is? Ik kreeg de kans om in dialoog te gaan met twee adviserende artsen van de jongste generatie om een aantal overtuigingen schaamteloos te bevragen.

Lees verder

Wanneer gunt de internationale gemeenschap het recht op zelfbeschikking voor de Sahrawi?

44 jaar na het einde van de Spaanse kolonisatie, 29 jaar na de bezetting door Marokko, strijdt het volk der Sahrawi nog steeds voor zijn recht op zelfbeschikking. Marokko én Spanje zijn de hoofdverantwoordelijken, maar dit is echter alleen mogelijk omdat de EU om economische redenen de andere kant opkijkt. Ondertussen geven de Sahrawi hun strijd niet op, zoals recent opnieuw werd bewezen.

Lees verder

Meer dan driekwart van de Belgische bevolking wil verbod op kernwapens

Steeds meer Belgen roepen op tot nucleaire ontwapening van ons land, en dit over de partijgrenzen heen. Dat is het resultaat van een representatieve opiniepeiling (*) die werd uitgevoerd op 30 november 2020 door YouGov op vraag van de International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN) en de Belgische Coalitie tegen Kernwapens.

Lees verder

Slot langste klimaatactie ooit

Op woensdag 2 december tussen 17u en 19u sluit Klimaatcoalitie de 60-uren actie voor het klimaat af aan het kabinet van premier Alexander De Croo. Gedurende 60 uur non-stop vragen de actievoerders aan de Waalse, Vlaamse, Brusselse en federale politici om een eerlijk en ambitieus klimaatbeleid. 

Lees verder

Standpunt van de Internationale Juristen over de Westelijke Sahara

Marokko bezet reeds 45 jaar de Westelijke Sahara voor economisch gewin, dankzij de stilzwijgende collusie van Spanje en de EU en dankzij de passiviteit van de VN. Op papier is de situatie nochtans duidelijk: de Sahrawi hebben als oorspronkelijke bewoners van de Westelijke Sahara recht op zelfbeschikking. De organisatie van internationale juristen voor de Westelijke Sahara (IAJUWS) legt uit waarom een referendum de enige oplossing is.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Thierry’s boreale puinhoop

  Nederland is sinds vorige week in de ban van een politieke kroniek. Thierry Baudet kondigde op maandag 23 november aan dat hij niet langer partijleider en lijsttrekker van Forum voor Democratie (FvD) bij de...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium