Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Enter Michael Bloomberg, de miljardair die moet beletten dat Bernie Sanders president wordt

De democratische voorverkiezingen zijn volop bezig. Op 3 maart is het ‘Super Tuesday’ en kiezen 14 staten in de Democratische voorverkiezingen. Nieuw hierbij is dat kiezers vanaf dan op miljardair Michael Bloomberg kunnen stemmen. Een mogelijkheid die hen aangeboden werd door de top van de Democratische partij in een poging Bernie Sanders van de nominatie te houden.

Lees verder

Toon (17) vertelt hoe oliegigant Exxon Mobil kwam 'greenwashen' op zijn school

Vandaag de dag worden we geconfronteerd met steeds groter en ingewikkelder wordende maatschappelijke problemen en uitdagingen die ons allen aangaan. Om voor deze complexe en verstrengelde vraagstukken oplossingen te formuleren is er nood aan massale betrokkenheid vanuit alle hoeken. Als burgers moeten we onze ontevredenheid durven uitdrukken en daarmee aan de slag gaan. Collectief ‘neen’ zeggen en samen zoeken naar oplossingen is een eerste maar noodzakelijke, grote stap. 

Lees verder

Cultuurbesparingen als excuus voor fiscale koterij?

Wat hebben voetbal en theater gemeen? Aldus Dirk De Corte krijgen ze jaarlijks ongeveer evenveel geld van de overheid (De Standaard 14/2). Voetbal via een fiscale korting in de RSZ-bijdragen, de podiumsector via reguliere cultuursubsidies. De fiscale koterij resulteerde weliswaar in een grijze zone, met voorstelbare wantoestanden als gevolg. Toch stelt de cultuurmanager voor om theaters in plaats van subsidies ook de fiscale loonvoordelen van de sporters te geven.

Lees verder

200 mensen voerden actie aan kabinet van Pensioenen tegen onrechtmatige controles van Inkomensgarantie Ouderen

Op initiatief van Gang des vieux en colère is maandagochtend 17 februari een massale actie gehouden aan het kantoor van Minister Bacquelaine, waar ook een ontmoeting plaatsvond met zijn kabinet. Ongeveer 200 mensen, jong en iets minder jong, verzamelden zich aan Karmelietenstraat 15, 1000 Brussel.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Relaas van een moegestreden leerkracht ... Een jaar later.

Els Van de Velde schreef in maart 2019 naar aanleiding van de onderwijsstaking die toen plaatsvond onder de titel: 'Een relaas van een moegestreden leerkracht ...' Nu, een jaar later, probeert ze langzaamaan als "ervaren” en “uitgevallen” leerkracht haar eigen kracht weer terug te vinden. Haar spreidstand tussen wat haar job voor haar betekent en wat de overheid van haar verwacht maakt het haar dikwijls moeilijk. In deze tekst probeert ze deze spreidstand weer te geven.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium