Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

'Mevrouw de minister: zorg voor uzelf, door nu grondig en dringend voor de kinderopvang te zorgen'

Wat hebben minister Crevits en de kinderopvang met elkaar gemeen? 'Ze zijn allebei te lang en te diep in het rood gegaan.' 115 miljoen euro is in de Septemberverklaring aan de sector beloofd. Maar er is veel meer nodig om de sector te redden. Daarom voerden honderden ouders en kinderbegeleiders afgelopen woensdag weer actie in verschillende steden. In een open brief roept moeder Heleen - een van de ouders van de actiegroep Crisiskabinet Kinderopvang - minister Crevits op om goed voor zichzelf te zorgen door een Staten-Generaal bijeen te roepen en een sterk mandaat te geven aan een crisismanager om zo snel mogelijk met de sector en experts aan tafel te zitten.

Lees verder

ACV: ‘Nee, de lonen vormen geen probleem voor de concurrentie!’

Christelijke vakbond ACV ontkracht aan de hand van de cijfers het hardnekkige vooroordeel over de lonen in België, namelijk dat de automatische loonindexering onhoudbaar zou zijn en ze het concurrentievermogen van Belgische bedrijven in het gedrang brengt.

Lees verder

Leersteundecreet is geen oplossing voor inclusief onderwijs

Er gingen mensen teleurgesteld worden. Dat was al voor de invoering van het M-decreet duidelijk. De opvolger, het leersteundecreet, werd zojuist goedgekeurd door de Vlaamse Regering. Het lijkt erop dat alles vrijwel bij het oude blijft, al baart de retoriek van Minister Ben Weyts zorgen.

Lees verder

Rafael Correa: “Ze hebben Assange al vernietigd”

Declassified zat samen met de vroegere president van Ecuador die Julian Assange asiel versterkte in Londen. Hij sprak over hoe hij met de Engelsen omging, hoe de US zijn land trachten te controleren en de ‘warfare’ campagne tegen hem.

Lees verder

Ongekende veiligheidsmaatregelen in Sinaï vanwege klimaattop

In aanloop naar de COP27, in november in de Egyptische badplaats Sharm el-Sheikh, zijn de veiligheidsmaatregelen in de zuidelijke Sinaï flink opgeschroefd. Controles bij politiecheckpoints zijn een stuk strenger, en bewoners in het gebied worden nauwlettend in de gaten gehouden.

Lees verder

Rook van bosbranden doet schoolresultaten kelderen

De rook van bosbranden leidt tot lagere leerresultaten bij scholieren, volgens een studie van Stanford University. De blootstelling kan later zelfs invloed hebben op hun inkomsten.

Lees verder

Seksueel misbruik: Europees Recht is ondergeschikt aan Kerkelijk Recht

Vandaag is het dertig jaar geleden dat ik eindelijk mijn eerste boek kon voorstellen aan de lezer. Twee weken eerder mislukte een eerste poging tot voorstelling van ‘De Laatste Dictatuur’ omwille van de druk die de toenmalige kardinaal Godfried Danneels op mij uitoefende, waardoor de avond voor de voorstelling op 22 september 1992 de voorstelling ervan werd afgelast. Er was die dag wél een boek, maar geen auteur op het avondjournaal.

Lees verder

Wat hebben andere alternatieve media deze week te bieden? Onze selectie

Deze week keken we naar websites met een duidelijke naam: Naked Capitalism en Multipolarista. Verder de onmisbare Jonathan Cook over de Britse regeringscrisis, een video van Pushback, het programma van onafhankelijk journalist Aaron Maté, over hoe de VS en Groot-Brittannië elke poging tot onderhandelen in Oekraïne saboteren en van eigen bodem denktank Minerva over de échte loonkloof, die waar de werkgevers over zwijgen.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

4 filosofische redenen om "Wij betalen niet" te steunen

Gregg Smits bespreekt vier filosofische redenen achter de Wij Betalen Niet-campagne.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium