Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Protest tegen Vlaamse regering boekt eerste overwinning: decreet middenveld raakt niet tijdig gestemd

De Vlaamse regering lijdt een eerste belangrijke nederlaag in haar strijd tegen het middenveld. Het decreet dat sociaal-culturele organisaties aan banden moest leggen, geraakt niet tijdig gestemd. De linkse oppositie van Sp.a, Groen en PVDA stak - aangevuurd door het protest - een stok in de wielen van de regering.

Lees verder

‘De afspraak’: wanneer macht met macht spreekt

Nu de VRT in het oog van de besparingsstorm is terechtgekomen, wordt steeds sterker gedebatteerd over de vraag of de media te links zijn. Kif Kif nam de proef op de som. Onze conclusies liggen in de lijn van vorige onderzoeken, maar we gaan ook een stap verder. Te links of te rechts blijkt geen kwestie, maar we ontdekten wel een ander patroon: wie zich reeds in machtige en geprivilegieerde posities bevindt, komt overmatig aan bod. Kritische tegenstemmen daarentegen, krijgen zeer weinig ruimte.

Lees verder

Antwerpenaren tegen komst Salvini naar Handelsbeurs

Met verontwaardiging hebben wij, sociaal en democratisch geëngageerde burgers, woonachtig of werkzaam in Antwerpen, kennis genomen van de komst van Matteo Salvini van de xenofobe Italiaanse Lega naar de onlangs gerenoveerde Handelsbeurs in Antwerpen.

Lees verder

Meer dan 10.000 mensen trokken naar Brussel om een strenger beleid te eisen tegen geweld op vrouwen

Politici zwijgen in alle talen over het onvermogen van de overheid om vrouwelijke slachtoffers van geweld te beschermen. De moord op Jill Himpe uit Wevelgem en Aurélie Montchery in Bouffioulx zijn nog maar eens een voorbeeld van hoe weinig ernstig de strijd tegen geweld op vrouwen wordt genomen. De verdachten werden telkens al eerder aangehouden voor slagen en verwondingen op hetzelfde slachtoffer. Vrouwenverenigingen en diensten gespecialiseerd in de strijd tegen seksistisch geweld klagen aan hoezeer de strijd tegen geweld op vrouwen in België tekortschiet.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

United for Climate op 29/11 en 8/12: twee keer op straat voor het klimaat

In de aanloop naar de klimaattop COP 25 in Madrid, plant de Belgische klimaatbeweging opnieuw twee belangrijke acties. Uit het hele land zullen mensen op straat komen om meer klimaatambitie te eisen en om onze politici eraan te herinneren dat we dringend een Belgisch energie- en klimaatplan nodig hebben dat ons klaarstoomt voor de toekomst.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium