Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Verantwoordelijke financiën en administratie GetBasic / DeWereldMorgen.be

DeWereldMorgen.be, onafhankelijke progressieve Nederlandstalige nieuwssite, is op zoek naar een nieuwe financieel en administratief verantwoordelijke. 

Lees verder

Video: 'Griekse conservatieven winnen dankzij media, zwakke oppositie en beperkt economisch succes'

Op 21 mei behaalde de rechts-conservatieve partij Nieuwe Democratie van eerste minister Kyriakos Mitsotakis 40 procent, een verbazende uitslag die de peilingen oversteeg. Hoe kon een partij geplaagd door corruptieschandalen, die telefoons van andere partijen aftapte en verantwoordelijk was voor de treinramp van 1 maart toch de verkiezingen winnen? Bruno Tersago: "Griekenland heeft geen vrije pers, de oppositie is zwak en er is enig economisch succes voor een deel van de Grieken."

Lees verder

Video: Nationale vakbondsbetoging tegen sociale dumping en voor stakingsrecht

Duizenden vakbondsmilitanten betoogden maandag in Brussel tegen sociale dumping en aanvallen op het stakingsrecht. Wij spraken met Marc Leemans (ACV) en Raf De Weerdt (ABVV) en verschillende deelnemers over waarom het stakingsrecht zo belangrijk is voor ons allemaal en wat er op het spel staat nu het stakingsrecht in gevaar is.

Lees verder

‘Zelfs wie werkt moet zich ernstig zorgen maken’

Vandaag zakten zo’n 20.000 betogers af naar Brussel om op te komen voor het stakingsrecht en tegen verkapte vormen van sociale dumping zoals de vakbond vreest voor de werknemers van de 128 Delhaize-winkels die aan zelfstandige uitbaters verkocht dreigen te worden. ‘Met deze manifestatie tonen wij dat we ons niet laten intimideren’, klonk het bij ACV-voorzitter Marc Leemans.

Lees verder

Vredesactivisten vragen bescherming voor dienstweigeraars

Vredesactivisten van Vrede vzw, Pax Christi, Quakers Gent, Agir pour la Paix, DFV, en EBCO voerden vandaag actie aan de ambassades van Rusland en Oekraïne in Brussel. Vervolgens trokken ze naar de Europese Raad. Ze willen dat de betrokken regeringen een eind maken aan de vervolging van dienstweigeraars en hun recht op gewetensbezwaar erkennen. Ze vragen de Europese Unie dat er werk wordt gemaakt van de bescherming en asiel voor deserteurs en gewetensbezwaarden.

Lees verder

#17: Meer welzijn, minder groei

Ondanks alle IPCC-rapporten over de klimaatcrisis stevenen we tegen 2100 nog steeds af op een opwarming van de aarde van 3 graden Celsius. Volgens de degrowth-beweging kan alleen een ander economisch model het tij keren: een economie van het genoeg, ofwel degrowth.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Kleuteronderwijzers in lager onderwijs

Lees verder

Waarom ik dit jaar wél naar Reggae Geel ga

Vele jaren heb ik me schuilgehouden begin augustus uit onvrede met de deels homofobe programmatie van Reggae Geel. Ik vond namelijk dat universele mensenrechten er meer toe deden dan het cultuurrelativisme waarmee de organizatoren en...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium