Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Weer 'objectieve', 'neutrale' berichten over slachtpartij Jenin op verzet tegen bezetting en kolonisatie door Israël

De massamedia putten zich andermaal uit in omfloerst taalgebruik om de zoveelste slachtpartij van een bezetter goed te praten, blijven door internationaal recht, VN-Handvest en ontelbare VN-Resoluties gelegitimeerd Palestijns volksverzet framen als 'het conflict' en 'het geweld'. Verder nog: Israël 'verdedigt zich', 'reageert' en staat tegenover, 'schutters', 'raketten' alsof het om evenwaardige tegenstanders zou gaan. Journalistiek onwaardig.

Lees verder

Opbod rond wapenleveringen biedt geen uitzicht op duurzame vrede

Stijgende wapenleveringen aan Oekraïne passen in een militaire logica die geen uitzicht biedt op een duurzame vrede.

Lees verder

Nieuwjaarstoespraak Peter Wouters: “Samenleving keert naar solidaire duurzaamheid”

Op donderdag 26 januari 2023 sprak Peter Wouters, voorzitter van beweging.net, over een aantal actuele uitdagingen voor de organisatie en zijn partners. Dit is de integrale tekst van zijn nieuwjaarstoespraak waarin hij vooruitblikt op het komende jaar.

Lees verder

Ex-CIA-spion geeft toe: VS financiert “onafhankelijke journalisten” in Cuba

Voormalig CIA-analist Fulton Armstrong zei aan The Guardian dat “veel van de zogenaamd onafhankelijke journalisten” in Cuba “indirect door de VS gefinancierd worden”. Zij verspreiden valse informatie tegen de Cubaanse regering met de steun van de National Endowment for Democracy, kortweg de NED.

Lees verder

Iraniërs schrijven hun eigen geschiedenis

De dood van een jonge vrouw die door de zedenpolitie werd gearresteerd, heeft in Iran een tsunami van protest teweeggebracht en een enorme golf van steunbetuigingen in het Westen. Maar geven de Westerse machthebbers echt om het Iraanse volk?

Lees verder

Latijns-Amerika en het einde van de Monroe-doctrine

In 2023 is het 200 jaar geleden dat de Monroe Doctrine werd ingevoerd. Dit imperialistisch mandaat geeft de VS de eenzijdige bevoegdheid om in te grijpen in de aangelegenheden van soevereine staten op het westelijk halfrond, en om elke andere macht uit te sluiten in wat wordt gezien als de achtertuin van Washington. Twee eeuwen later staat de doctrine voor een wankele toekomst.

Lees verder

10 Amerikaanse pro-Russische Poetin-lovers krijgen het woord

Wie niet 100 procent het NAVO- en VS-narratief copy/paste overneemt is een vijand van de democratie, goedprater van Russische oorlogsmisdaden en Poetin-lover. Wijzen op wederzijdse verantwoordelijkheden en aandringen op onderhandelingen is collaboreren met de vijand, zo hoort dat in oorlogstijden. Toch krijgen tien rabiate Poetin-lovers hier het woord. Oordeel zelf.

Lees verder

Retourzendingen online aankopen belanden vaak gewoon op het stort

Sinds we helemaal overstag zijn gegaan voor online shoppen, neemt ook het terugsturen van kleding en elektronica enorm toe. En wat blijkt? Hoe goedkoper de spullen die je retourneert, hoe vaker die door de producent worden weggegooid, blijkt uit een Zweedse studie.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Appartementenbouw als publieke zaak 

We kennen allemaal meerdere werven in onze omgeving waar bouwvakkers, achter met reclame voor de projectontwikkelaar bespande bouwhekken, in weer en wind bezig zijn met het optrekken van appartementen. Weer een lapje grond dat wordt bezet met fantasieloze appartementen, met één, twee of drie slaapkamers – zo u wenst – om dan te worden verkocht aan gepeperde prijzen. ‘Marktconform’ zegt men dan, maar wie kan dat eigenlijk betalen, zo’n nieuwbouwappartement? De doelgroep is steeds opnieuw dezelfde. Diversiteit nul. 

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium