Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Jasper Antonissen: ”In België krijg ik makkelijker euthanasie dan medicinale cannabis!”

De legalisering van medicinale cannabis (MC) laat in België eindeloos op zich wachten. Vanzelfsprekend is dit niet naar de zin van een heleboel patiënten die ondertussen de therapeutische werkzaamheid van de cannabisplant als behandelingsvorm noodgedwongen moeten missen. Zij willen niet langer als criminelen beschouwd worden en snakken naar de dag dat ze hun medicijn effectief mogen gebruiken. Een van hen is Jasper Antonissen (25) die lijdt aan het Prune Belly Syndroom en hierdoor chronisch pijnpatiënt is.

Lees verder

Voortbestaan inheemse dieren in Australië staat op het spel

Dertien inheemse diersoorten in Australië, waaronder de koala, dreigen plaatselijk uit te sterven als gevolg van de bosbranden in het land. Dat blijkt uit een analyse van milieuorganisaties, waaronder het Wereldnatuurfonds (WWF).

Lees verder

Steeds meer aanslagen op vrouwelijke activisten in Colombia

Vorig jaar zijn in Colombia minstens 107 mensenrechtenactivisten vermoord. Het aantal vrouwelijke activisten dat gedood werd, steeg met bijna 50 procent, zegt het Hoge Commissariaat voor de Mensenrechten van de VN (OHCHR).

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Overvloed en onbehagen: hoe groot is de kloof tussen welvaart en welzijn?

Het gaat wat beter met onze economie, maar hoe gaat het met ons? Volgens sommigen staat onze samenleving er niet zo goed voor en is ze zelfs zo goed als onleefbaar geworden. Misschien moeten we het over een andere boeg gooien en naar een leefbare samenleving streven, waarin welzijn meer aandacht krijgt.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium