Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Het leugensalon: Extinction Rebellion voert actie op het autosalon in Brussel

Actievoerders van Extinction Rebellion (XR) drongen het autosalon binnen. Ze eisten aandacht voor de duistere onderkant van de auto-industrie, die misleidende informatie verspreidt (Dieselgate), hard zijn stempel op mobiliteit drukt en zo wil dat elk individu zelf een wagen heeft. Een kort verslag vanuit ‘het leugensalon’.

Lees verder

Miljardairs wereldwijd hebben meer vermogen dan 4,6 miljard mensen

2.153 miljardairs hebben meer vermogen dan de 4,6 miljard mensen die 60 procent van de wereldbevolking uitmaken. Dat stelt Oxfam-Solidariteit vandaag in haar nieuwe rapport over economische ongelijkheid dat is gepubliceerd voorafgaand aan het World Economic Forum (WEF) in Davos, de jaarlijkse top van politici, wereldleiders en zakelijke elite.

Lees verder

Coalitie van actiegroepen verwelkomt eerste nachttrein in Brussel

Na meer dan 15 jaar afwezigheid keert de nachttrein terug naar België. Tweemaal per week kunnen reizigers vanaf nu rechtstreeks vanuit Brussel naar Wenen sporen en terug. Het is slechts een bescheiden begin, maar Greenpeace, TreinTramBus, Zomer Zonder Vliegen, Back on Track Belgium en Bond Beter Leefmilieu zijn positief over het initiatief van de Oostenrijkse spoorwegmaatschappij ÖBB.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

BBTK staakt 22/1 bij Levenslust tegen ontslag vakbondsafgevaardigden

Uit protest tegen het ontslag van drie personen, waaronder twee van haar vakbondsafgevaardigden, heeft de socialistische bediendenvakbond BBTK voor 22 januari een 24 urenstaking uitgeroepen in de vzw Levenslust Lennik. Het ACV steunt volgens BBTK-secretaris Johan Dumortier de staking.

Lees verder

Actie van de huishoudhulpen

Op 28 november 2019 voerden voor de eerste keer meer dan 1.000 huishoudhulpen, die met dienstencheques werken, actie in Brussel voor hogere lonen. Zij zetten hun eisen verder kracht bij op regionale acties in Brugge (10/12) en Hoeselt (12/12). Omdat het tot op heden overleg nog steeds geblokkeerd zit door het patronaat, heeft het ABVV-dienstencheques (een samenwerking van AC en BBTK) opnieuw een nieuwe centrale actie in Brussel op maandag 13 januari gehouden.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium