Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Toon (17) vertelt hoe oliegigant Exxon Mobil kwam 'greenwashen' op zijn school

Vandaag de dag worden we geconfronteerd met steeds groter en ingewikkelder wordende maatschappelijke problemen en uitdagingen die ons allen aangaan. Om voor deze complexe en verstrengelde vraagstukken oplossingen te formuleren is er nood aan massale betrokkenheid vanuit alle hoeken. Als burgers moeten we onze ontevredenheid durven uitdrukken en daarmee aan de slag gaan. Collectief ‘neen’ zeggen en samen zoeken naar oplossingen is een eerste maar noodzakelijke, grote stap. 

Lees verder

Barbara Smith over het belang van identiteitspolitiek en Bernie Sanders

De Afrikaanse-Amerikaanse feministische academica Barbara Smith is één van de stichters van het legendarische Combahee River Collective. Samen met andere leden van het collectief introduceerde ze in 1977 het begrip ‘identiteitspolitiek’. Vandaag steunt ze de campagne van Bernie Sanders. In een gesprek met Amy Goodman op DemocracyNow legt Smith uit waarom ze Sanders steunt en wat het belang en de betekenis is van identiteitspolitiek vandaag.

Lees verder

Vlaamse Week tegen Pesten voor een lokaal pestbeleid

De jaarlijkse Vlaamse Week tegen Pesten is afgelopen vrijdag van start gegaan. Het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten organiseert de week die tot en met vrijdag 21 februari duurt. O.a. jeugdorganisaties Tumult en Awel, LGBTQ-vereniging Çavaria en jongerenplatform WATWAT maken deel uit van het netwerk. “Pestgedrag blijft het hele jaar door een belangrijk thema, maar deze week willen we het extra onder de aandacht brengen”, vertelt Emma Daeleman van WATWAT.

Lees verder

200 mensen voerden actie aan kabinet van Pensioenen tegen onrechtmatige controles van Inkomensgarantie Ouderen

Op initiatief van 'Gang des vieux en colère' is maandagochtend 17 februari een massale actie gehouden aan het kantoor van minister Bacquelaine, waar ook een ontmoeting plaatsvond met zijn kabinet. Ongeveer 200 mensen, jong en iets minder jong, verzamelden zich aan Karmelietenstraat 15, 1000 Brussel.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Wees welkom. Brief aan de bewoners van de opvangboot Reno, Gent.

Beste Reno-bewoonster, Beste Reno-bewoner, Ik had het graag anders gewild. Ik had een meer persoonlijke aanspreking gewild. Ik had u één voor één willen aanspreken. Helaas kan dat niet. Ik ken uw namen niet. Daarom...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium