Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Trop is te veel komt op voor koopkracht. Slongs: “De middenklasse verdwijnt”

Trop is te veel. Een Belgischer slogan is moeilijk te bedenken voor een brede protestbeweging die de levensduurte aanklaagt en concrete maatregelen voorstelt: energieprijzen omlaag, overwinsten belasten, energie in eigen handen, recht op betaalbaar wonen en een belasting op de hoogste vermogens. Trop is teveel is een front van mensen uit de vakbonden en verenigingen uit heel het land, samen met artiesten, waaronder zangeres Slongs. Nu zondag 4 december trekt Trop is te veel in betoging door Brussel. Slongs licht toe.

Lees verder

Ruth Lasters: “Literaire schoonheid zit in elk van ons. Ook bij bso-leerlingen”

Nieuws uit Antwerpen-boekenstad. De stadsdichters nemen in navolging van Ruth Lasters collectief ontslag. De stad had het gedicht 'Losgeld' van Lasters, geschreven samen met leerlingen uit het beroepsonderwijs, geweigerd. Het gedicht zou niet verbindend genoeg zijn. Zo komt, minstens voorlopig, een einde aan de traditie van de stad die sinds 2003 een dichter als luis in de pels het woord geeft.

Lees verder

Beste rector, waarom geeft u vrij podium aan een racistische complottheorie?

De extreemrechtse studentenvereniging KVHV nodigt op donderdag 1 december Filip Dewinter uit aan de UGent om een lezing te geven over zijn nieuwe boek 'Omvolking, de grote vervanging'. Ondanks breed protest van het front Geen haat en racisme aan de UGent, wil rector Rik Van de Walle de lezing niet annuleren omdat die onder het recht op vrije meningsuiting zou vallen. Rector Van de Walle, u maakt een grote fout door deze lezing te laten doorgaan. 

Lees verder

Loononderhandelingen: premie als breekijzer om koopkrachteisen te smoren

De Vivaldiregering biedt de sociale partners een bemiddelingsvoorstel aan om het vastgelopen nationaal overleg toch op een koopkrachtakkoord te laten eindigen. Blikvanger is de mogelijkheid om in bedrijven die (uitzonderlijk) goed boeren een eenmalige premie te onderhandelen, met een maximum van 500 à 750 euro. In ruil wordt de loonblokkering voor de volgende twee jaar gebetonneerd. Een faire deal?

Lees verder

Wat de Guardian écht kan doen als ze het meent om Assange vrij te krijgen

De Guardian is een van de vijf grote media die een Open Brief lanceerden om de vervolging van Julian Assange stop te zetten. Die oproep is vooral in het geval van de Guardian hypocriet. Als het de Britse topkrant menens is, kan ze beginnen met alle leugens die ze de voorbije 11 jaar over hem hebben gepubliceerd in te trekken. Dat zou zijn zaak pas echt vooruithelpen. Dit is ook hier in eigen land relevante informatie want de Guardian is voor veel Belgische mainstream journalisten nog steeds een betrouwbare bron.

Lees verder

Angela Davis' drie levenslessen

Angela Davis praat met Frank Barat over drie ervaringen die haar leven bepaald hebben en blijven bepalen. "Leer uit je fouten". "Blijf jezelf opvoeden, je leven lang". "Geef nooit de hoop op".

Lees verder

Normaal willen zijn, hoe normaal is dat, en 'wat is normaal'?

Vrijwel iedereen toetst zich van tijd tot tijd aan relevante anderen of rolmodellen. Het is vermoedelijk van alle tijden en culturen. De wijdverspreide bezorgdheid of je uiterlijk, innerlijk of gedrag 'normaal' is, aan normen en verwachtingen van anderen beantwoordt, over de sociale klasse of groep waartoe je behoort of wil behoren – die bekommernis is echter van relatief recente datum. Is die allesoverheersende drang naar 'normaal zijn' wel normaal? Gie van den Berghe blikt terug op het ontstaan van onze hedendaagse normen van 'normaal' en 'abnormaal'.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Actie tegen de komst van Filip Dewinter naar de UGent!

  Actie tegen de komst van Filip Dewinter naar de UGent! Op donderdag 1 december is Filip Dewinter uitgenodigd door KVHV (Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond) om aan de UGent zijn boek over “omvolking” voor te stellen....

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium