Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Artsen Zonder Grenzen: "Europa institutionaliseert dodelijk geweld tegen mensen op de vlucht"

In een gloednieuw 'Crisis Info'-rapport over migratie naar Europa geeft de internationale medisch-humanitaire organisatie Artsen Zonder Grenzen (AZG) een overzicht van de belangrijkste en meest zorgwekkende effecten van het Europese migratiesysteem en roept ze opnieuw op tot oplossingen die mensenlevens beschermen en de waardigheid van iedereen hooghouden. Europese staten kondigen opnieuw een 'crisis' aan de Europese grenzen af, maar hun prioriteit blijft het stimuleren van meer institutionele steun voor meer opsluiting, meer grensmuren en meer deportaties, in plaats van zinvolle hulp en bescherming. De crisis van vandaag is er bovenal een van institutionalisering van het geweld in de hele EU.

Lees verder

'Dagboek 1933' en 'Het verhaal van een Duitser', twee leerzame alarmsignalen tegen het extreemrechtse gevaar

Een jaar voor de Belgische verkiezingen is het best om ons nuchter en kalm te informeren over de gevaren van extreemrechts en over mogelijke tegenstrategieën. Paul Verhaeghe las 'Dagboek 1933 – Het gevaar van extreemrechts', wat hem herinnerde aan een ouder boek 'Het verhaal van een Duitser -1914-1933' van Sebastian Haffner.

Lees verder

De klassenschaamte voorbij

  Didier Éribon (°1953) is een grote naam in Frankrijk. Niet alleen als socioloog en schrijver met een goede pen....

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Code Rood plant in juli massale actieweek tegen Engie

Code Rood is terug. De brede coalitie van burgers en actiegroepen, ondersteund door verschillende organisaties, plant een week van massale acties tegen Engie. Van 5 tot en met 9 juli zullen burgerlijk ongehoorzame acties plaatsvinden tegen faciliteiten van het energiebedrijf. De beweging overtreedt opnieuw bewust de wet om haar pleidooi voor een fossielvrije en sociaal rechtvaardige samenleving kracht bij te zetten.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium