Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

De Onderwijzer van Het Nieuwsblad: witte middenklassegezinnen weten wat hen te doen staat

Dankzij Het Nieuwsblad kan je nu opzoeken hoe succesvol de middelbare school van je kinderen is. De app bevestigt dat onderwijs, alle inspanningen van leerkrachten en directies ten spijt, sociale ongelijkheid reproduceert. Een onderwijssysteem dat leerlingen langer bij elkaar houdt leidt tot meer sociale rechtvaardigheid.

Lees verder

Pensioenhervorming in Frankrijk: Macron ontketent hevige klassenstrijd

Volledig geïsoleerd heeft Macron ervoor gekozen om de pensioenhervorming door te voeren door het parlement buiten spel te zetten. Of hij daarmee zijn slag zal thuishalen is maar zeer de vraag. Links en de vakbonden zullen alles uit de kast halen om deze wet ongedaan te maken. Het wordt nog een hete lente in Frankrijk.

Lees verder

Helen van racisme door samen met lotgenoten te schrijven en te delen

Over racisme is al veel geschreven maar meestal gaat het over wat racisme is, het structureel aspect etc… Er is amper aandacht voor de doelwitten van racisme. Mensen met een migratieachtergrond hebben te maken met racisme in alle fasen en aspecten van hun leven. School, werk, woonst, hobby’s, online etc. Ze moeten zich daarbovenop te pas en te onpas verantwoorden voor hun identiteit, de kern van hun zijn. De optelsom van deze gebeurtenissen kunnen traumatisch zijn. Er zijn echter amper tot geen tools voor doelwitten van racisme om met de emotionele gevolgen om te gaan. Daarom ontwikkelde Habiba Boumaâza van Kif Kif de handleiding ‘Helend schrijven’.  Tijdens vier begeleide sessies in groep schrijven de deelnemers over hun racisme-ervaringen en delen  ze die met lotgenoten, om zo hun ervaringen een plek te geven en hun weerbaarheid en veerkracht aan te sterken. 

Lees verder

Sociale zekerheid (voor banken), 'vrije' verkiezingen in Somalië en Pakistan, 'vrije' media Australië, geen Strafhof

De volgzaamheid van de media wordt met de dag pijnlijker om aan te kijken. Nochtans stof genoeg voor grote schandalen. De VS verhinderen openlijk vrije verkiezingen in Somalië en Pakistan, weigeren het Strafhof bewijzen te geven van Russische oorlogsmisdaden omdat ze dan het Strafhof impliciet erkennen. Australische media zijn nog erger dan de onze, maar er is ook goed nieuws: de sociale welvaartsstaat bestaat in de VS... als je een bank bent.

Lees verder

Bedenkingen bij een falende staat - Griekenland na de treinramp

Op zijn persoonlijke blog vat Bruno Tersago nogmaals de diepe malaise samen die het Griekse staatsbestel kenmerkt: corruptie, fraude, incompetentie, nepotisme, kiezersbedrog vormen een giftige mix met door de EU opgelegde bikkelharde sociale inleveringen voor de gewone Griek, niet voor de superrijke toplaag, een brij die niets goeds voorspelt voor de komende verkiezingen. Griekenland is een 'failed state'. Dat is niet de schuld van de gewone Grieken, maar zij zijn er wel het enige slachtoffer van. Een hallucinant schrijnende blik op een Griekse tragedie.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Dood aan de demon?

  Dood aan de demon?   Laat er geen twijfel over bestaan dat Poetin verantwoordelijk is voor de oorlog in Oekraïne. De invasie die hij bevolen heeft, is verwerpelijk en illegaal. En de wreedheden en...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium