Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

De ‘separatistische logica’ houdt te velen in onze media in hun greep

Zoals elke vrijdagavond kijk ik naar De Afspraak Op Vrijdag, en nog maar eens word ik getroffen door de separatistische logica van de aanwezige journalisten. Ik heb het niet alleen over VRT-journalist Ivan De Vadder, maar ook over Liesbeth Van Impe van Het Nieuwsblad. Zelfs professor Marc De Vos, een objectieve waarnemer en bekend om zijn kritische houding ten opzichte van het bestuurlijke debacle in ons land, lijkt zich zonder veel weerstand te laten meeslepen.

Lees verder

Landbouwers hebben overal, ook in India, recht op een eerlijk inkomen

In India is weer maar eens een stuk geschiedenis in de maak. Miljoenen boeren, er wordt gesproken van 250 miljoen, betogen tegen de Indische regering. Nog nooit is er in India zo'n groot protest geweest in de geschiedenis. Elke dag plegen gemiddeld 28 landbouwers zelfmoord in India.

Lees verder

Extinction Rebellion lanceert een wereldwijde campagne: ‘COP26: We Are Watching You’

Op 11 december 2020, de vooravond van de 5e verjaardag van de ondertekening van het Klimaatakkoord van Parijs, heeft Extinction Rebellion 'COP26: We Are Watching You' gelanceerd, waarbij video's worden geprojecteerd op prominente monumenten en overheidsgebouwen over de hele wereld, om het gebrek aan actie, gemiste ambities en gebroken beloften van wereldleiders aan het licht te brengen.

Lees verder

2,7 miljard mensen konden tijdens de coronacrisis niet rekenen op sociale bescherming

Uit nieuw onderzoek van Oxfam blijkt dat meer dan een derde van de wereldbevolking niet heeft kunnen rekenen op overheidssteun om de gevolgen van de pandemie op te vangen.

Lees verder

Persoonlijke assistentie voor personen met een handicap bestaat 20 jaar

Op 15 december 2000 keurde de toenmalige Vlaamse Regering het Besluit op het Persoonlijke AssistentieBudget goed. Vanaf dat moment konden personen met een handicap bij de overheid een budget aanvragen om zelf hun persoonlijke assistentie te organiseren. In dit verjaardagsjaar zal mensenrechtenorganisatie GRIP volop inzetten op meer bekendmaking van persoonlijke assistentie. “Persoonlijke assistentie verdient een podiumplaats, niet in de schaduw, maar volop in de spots”, zegt Luc Demarez, woordvoerder van GRIP en een van de grondleggers van persoonlijke assistentie in Vlaanderen.

Lees verder

Provocateur Kim Ki-duk (1960-2020): De schoonheid van shockerende cinema

Kim Ki-duk, de Zuid-Koreaanse cineast met het bewogen leven en het omstreden donker romantische filmoeuvre, liet niemand onbewogen. Hij was een manisch depressief filmmaker, een man van hoogtes en laagtes, maar vooral ook een visueel dichter en meester-taboebreker die peilde naar het raakvlak van gewelddadigheid en menselijkheid. Covid-19 velde deze rasfilmer maar ‘The Isle’, ‘Bad Guy’, ‘Bin-Jip’, ‘Samaritan Girl’, ‘Spring, Summer, Fall, Winter … And Spring’, ‘Pieta’ en ‘Arirang’ leven verder in ons filmgeheugen.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

5 jaar na Klimaatakkoord van Parijs: Greenpeace Antwerpen zet licht op groen voor sterker klimaatbeleid 

Op vrijdagavond 11 december hebben actievoerders van Greenpeace Antwerpen stickers gekleefd op tal van verkeerslichten in de stad [1], vergezeld van de slogan “STOP klimaatverandering, GA voor meer hernieuwbare energie”. Ze deden dat om het historische Klimaatakkoord van Parijs te herdenken, een ambitieus VN-verdrag dat 5 jaar geleden ondertekend werd maar vooral dode letter blijft. Ook in andere Belgische steden voerden lokale groepen van Greenpeace klimaatactie deze week.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium