Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Vuurwerk tegen de Vlaamse regering: een overzicht van alle geplande acties

De komende weken mag de Vlaamse regering zich aan flink wat protest verwachten. Bijna dagelijks zal er boegeroep weerklinken aan het Vlaams parlement of bij de Vlaamse regering op het Martelarenplein. Een overzicht.

Lees verder

Wereldwijd protest tegen economische en politieke kaste

Een jaar geleden kwam in Frankrijk een beweging op gang die zich verzette tegen stijgende brandstofprijzen en kosten van het...

Lees verder

Bassekou Kouyate: virtuoze snarenplukker na 10 jaar terug in Gent

Nu al hét album van 2019: dat schreef het toonaangevende Songlines over 'Miri', het vijfde en laatste album van Bassekou Kouyate. Bassekou is een Malinese ngoni-speler die afstamt van een lange traditie van griots, traditionele zangers die al een paar generaties het Bamana-muziekgenre verspreiden. Sinds 2007 treedt hij overal ter wereld op met zijn band Ngoni Ba - “de kracht van de ngoni”. Op zaterdag 30 november kan je ze live aan het werk zien in De Centrale. Maak kennis met deze virtuoze snarenplukker.

Lees verder

Concentratie broeikasgassen bereikt nieuw record

De concentratie broeikasgassen die bijdragen aan de verandering van het klimaat, heeft opnieuw een recordhoogte bereikt. Dat zegt het op maandag 25 november uitgegeven bulletin van de Wereld Meteorologische Organisatie van de Verenigde Naties.

Lees verder

Eva Cools: “'Cleo' is een confronterend verhaal”

Debuteren in stijl. Met een krachtig drama in een rauw maar levendig Brussel. "Ik kan dat", moet Eva Cools gedacht hebben en ze bewijst het met 'Cleo'. Het verhaal van een zeventienjarige muziekminnende meid die haar ouders verloor bij een ongeval met vluchtmisdrijf. Waardoor de stap naar volwassenheid voor de rebelse tiener samenvalt met een rouwverwerkingsproces. Eva Cools sleutelde jaren aan het script, smeet zich 200% met crowdfunding en een minutieuze casting maar het resultaat mag gezien worden. We spraken met de cineaste van hèt Vlaamse filmdebuut van het jaar.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

United for Climate op 29/11 en 8/12: twee keer op straat voor het klimaat

In de aanloop naar de klimaattop COP 25 in Madrid, plant de Belgische klimaatbeweging opnieuw twee belangrijke acties. Uit het hele land zullen mensen op straat komen om meer klimaatambitie te eisen en om onze politici eraan te herinneren dat we dringend een Belgisch energie- en klimaatplan nodig hebben dat ons klaarstoomt voor de toekomst.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium