Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

De VRT als identiteitsmachine?

De VRT moet de ‘Vlaamse identiteit’ uitdragen. Wat dat is, mag ze mee helpen bepalen. Als cultuur- en mediavakbond hekelt ABVV-ACOD Cultuur de bekeringsijver van Vlaams-nationalistische politici. Wij laten de VRT niet los!

Lees verder

London School of Economics: Rijken minder belasten, geeft geen boost aan economie

Grote belastingsverminderingen voor rijken hebben geen significant effect op economische groei of werkloosheid. Dat zegt onderzoek van de London School of Economics (LSE) en King's College London.

Lees verder

Flexwerkers gaan strijd aan tegen "dictatuur" van Uber en co

Apps en algoritmes bepalen steeds vaker het leven van flexwerkers, op een manier die hun zelfstandigheid hindert. De zaak van tien taxichauffeurs tegen Uber, illustreert de groeiende problemen.

Lees verder

Goede praktijk: ‘Concrete afspraken rond tijd en toegankelijkheid maken werken met een beperking werkbaar’

  Kristof Steegmans (46) is sinds een zestal jaar de bezieler van WeTravel2, een reisorganisatie die zich voornamelijk richt op...

Lees verder

Hoop in tijden van politieke verzuring

  Alle verwijten van populisme ten spijt, is de huidige onvrede met betrekking tot de bestaande politiek reëel, begrijpelijk en...

Lees verder

‘Werkvloer niet inclusief? Dan haken LGBTI-personen af’

Wereldwijd staan activisten op voor een veilige werkvloer, vrij van intimidatie en geweld. Ook LGBTI-organisaties geloven erin. We spraken erover met Ellis Aukema van çavaria.

Lees verder

Jongeren in sociaal isolement door coronacrisis: behoefte aan psychologische hulp tot bijna 1/3 hoger bij jongeren en studenten

Onderzoek van UHasselt en Indiville bevestigt de zware impact van de coronacrisis op Vlaamse jongeren en jongvolwassenen. Zo geeft 65 procent van de Vlaamse studenten aan meer stress te hebben dan voor de coronacrisis, maar liefst 63 procent spreekt van een toegenomen gevoel van eenzaamheid. Vooral opvallend: 21 procent van de jongeren geeft aan meer behoefte te hebben aan psychologische hulp, bij studenten loopt dat zelfs op tot bijna één op drie (31 procent).

Lees verder

De LGBTI-gemeenschap als blinde vlek van Conventie 190

Dawu Sibanda werpt een kritische blik op de nieuwe Conventie 190 van de Internationale Arbeidsorganisatie. Zij stelt zich ernstige vragen bij het ontbreken van de LGBTI+-gemeenschap als specifieke doelgroep in het nieuwe internationale akkoord.

Lees verder

Mounia Meddours ‘Papicha’: Vreugde, verdriet en vrouwelijke vrijheidsdrang

Met het semi-autobiografische ‘Papicha’ tekent de Algerijnse Mounia Meddour voor een ijzersterk debuut. Een door vrouwen gedreven coming-of-age drama dat inzoomt op de gebeurtenissen tijdens de Algerijnse burgeroorlog in de jaren negentig om de clash tussen onderdrukking en vrijheidsdrang te belichten. Resultaat is een krachtig, indringend vrouwenportret dat in eigen land verboden werd maar na zijn Cannes-passage in Frankrijk uitgroeide tot de best bezochte, door een vrouw geregisseerde, film uit Afrika ooit.

Lees verder

Éric Toussaint: ‘Een land heeft het recht om te weigeren een schuld af te lossen’

  (Dit interview, gegeven door de Belg Éric Toussaint van CADTM, aan het Argentijnse digitale tijdschrift Mugica, is lichtjes aangepast...

Lees verder

Wij, Denemarken en Costa Rica, stoppen met olie en gas. Andere landen moeten nu volgen

Costa Rica en Denemarken hebben een datum vastgelegd waarop ze vrij willen zijn van olie. De milieuministers van beide landen, Dan Jørgensen en Andrea Meza Murillo, roepen bevriende landen op om hetzelfde te doen.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Achter gesloten deuren: Myria’s evaluatieverslag mensenhandel en mensensmokkel 2020

  Myria, het Federaal Migratiecentrum en de onafhankelijke nationaal rapporteur mensenhandel, publiceert vandaag zijn onafhankelijke en openbare jaarverslag Achter gesloten deuren. De ‘focus’ van deze editie 2020 gaat over de uitbuiting van huispersoneel. In dit...

Lees verder

Regeringsakkoord betonshift: open ruimte bedreigd

De Vlaamse Regering heeft een akkoord bereikt over de betonstop, die intussen verworden is tot een betonshift. Het instrumentendecreet zat sinds begin dit jaar in het slop. Meerderheid en oppositie zijn het nu eens over een aanpassing ervan.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium