Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Opvangcrisis Klein Kasteeltje: “Wat België doet is illegaal over de hele lijn”

Elke dag belanden tientallen mensen op straat na hun asiel-aanmelding bij het Klein Kasteeltje, velen van hen slapen er nu al meer dan 40 dagen op straat. En elke dag opnieuw wordt het voor tientallen mensen onmogelijk gemaakt om asiel aan te vragen. “Wat België vandaag doet is illegaal over de hele lijn. En hoewel het misschien minder in de media komt dan in 2015, is er sindsdien nog niets veranderd”, vertelt mensenrechtenactiviste bij Vriendschap Zonder Grenzen Riet Dhont.

Lees verder

Toekomstvisie Big Oil volstaat niet om doelstellingen Parijsakkoord te halen

De plannen van BP, Royal Dutch Shell en Equinor om minder CO2 uit te stoten zijn onverenigbaar met de doelstellingen van het Klimaatakkoord van Parijs voor een veilige en bewoonbare planeet. Dat blijkt uit een nieuwe analyse van denktank Climate Analytics.

Lees verder

Crisis in Italië speelt in de kaart van extreemrechts

De aanhoudende politieke crisis in Italië zorgt ervoor dat de bevolking vervroegd naar de stembus moet. Extreemrechts lijkt de overwinning van deze aankomende algemene verkiezingen al op zak te hebben.

Lees verder

President Colombia zet eerste stap naar verzoening met buurland Venezuela

Amper enkele dagen na zijn eedaflegging neemt de eerste socialistische president van Colombia reeds een belangrijke beslissing. Hij herstelt de diplomatieke relaties met buurland Venezuela. Daarmee gaat hij lijnrecht in tegen de bevelen van de grote noorderbuur, wat een breuk betekent met 72-jaar trouwe volgzaamheid van de meest stabiele bondgenoot van de VS tot nu.

Lees verder

"Dit is de dageraad van de Apocalyps"

Reeds tientallen jaren worden we verwittigd over de dodenmars waarin wij verwikkeld zijn als gevolg van de globale opwarming. De wereldwijde regerende klasse blijft ons verder voortduwen naar uitsterving. Amerikaans onderzoeksjournalist Chris Hedges: "Ineenstorting komt in de menselijke geschiedenis voor bij complexe samenlevingen, telkens kort nadat zij hun periode van grootste macht en welvaart hebben bereikt." We zijn weer eens zover, alleen gaat het nu voor het eerst over de hele planeet...

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Nieuw circulatieplan in Brussel

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium