Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Dirk Van Duppen neemt afscheid: "Ik ben geen heilige"

Arts en PVDA-politicus Dirk Van Duppen neemt afscheid van een leven vol strijd. Het leverde hem een ongeziene golf van sympathie op. Hij geniet er van, maar voelt zich tegelijk ongemakkelijk bij die focus op zijn persoon en zijn leven. Hij zal het meermaals herhalen tijdens het interview. "Een zanger is een groep. Zonder partij en zonder Geneeskunde voor het Volk had ik niets verwezenlijkt."

Lees verder

Hoe Westerse media en politici de revolutie in Irak doodzwijgen: in gesprek met theatermaker Enkidu Khaled

De Iraakse overheid reageert vaak gewelddadig op het burgerprotest in Bagdad. Sinds oktober bereikt het geweld een nieuw hoogtepunt: tieners worden doodgeschoten en vrouwen worden gekidnapt. In minder dan vijf maanden zijn meer dan 600 mensen gedood en duizenden gewond. En toch besteden Westerse media en politici hier amper aandacht aan.

Lees verder

"De klassenoorlog tegen Sanders escaleert"

De top van de Democratische Partij, de economische en media-elite zijn uiterst bezorgd over de stijgende lansen van Bernie Sanders om de voorverkiezingen en de nominatie te winnen. Gevreesd moet worden dat zij alles zullen inzetten om dat te beletten. Dit zal meer vergen dan de sabotage van Hillary Clinton met de partijtop vier jaar geleden, maar het ergste mag gevreesd worden. Mediacriticus Norman Solomon verwacht niet anders.

Lees verder

La Llorona, Guatemala in de jaren 1980, Leo Tindemans en De Standaard

De Guatemalteekse film La Llorona is een magistrale film over een episode die hier vergeten is: de genocide van inheemse volkeren in Guatemala in de jaren 1980. Waarom vergeten? Omdat ze door onze eigen bondgenoten werd begaan, niet door onze vijanden. Nu 40 jaar later wel erkend. Hoe keken onze regeringen en media er toen tegen aan en wat deden ze er tegen (of eerder, hoe werkten ze er aan mee)?

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Wees welkom. Brief aan de bewoners van de opvangboot Reno, Gent.

Beste Reno-bewoonster, Beste Reno-bewoner, Ik had het graag anders gewild. Ik had een meer persoonlijke aanspreking gewild. Ik had u één voor één willen aanspreken. Helaas kan dat niet. Ik ken uw namen niet. Daarom...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium