Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Pepinster, Verviers, Trooz, Aywaille één jaar na de ramp...

Een jaar geleden trof een tropische regenstorm meerdere dorpen in de diepe valleien van de provincies Luik en Namen. Meer dan 40 mensen verloren het leven. Duizenden anderen zagen hebben en houden verdwijnen in het wilde water. Een jaar later leven velen van hen nog steeds in het puin en blijft de beloofde overheidssteun achterwege. DeWereldMorgen sprak met Henri (69) en Rosa (66) in de zwaarst getroffen gemeente Pepinster.

Lees verder

Uitstoot VS veroorzaakte al 1800 miljard dollar schade in andere landen

De CO2-uitstoot van van grote vervuilers als de VS en China heeft de planeet zodanig opgewarmd dat economieën van andere landen honderden miljarden verliezen. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek met behulp van supercomputers.

Lees verder

De mondiale NAVO en de terugkeer van ‘de niet-gebonden landen’

Kort na de aanslagen op 11 november 2001 zei Tony Blair in een toespraak: ‘de caleidoscoop is geschud, de stukjes zijn in beweging, laten we, voordat ze weer stilliggen, een nieuwe orde scheppen in de wereld om ons heen.’ Het lijkt een bijzonder treffende beschrijving voor wat er op dit moment geopolitiek gaande is rond de Oekraïne-crisis.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Documenta 15 in Kassel: minder ego, meer wij

“De documenta is sinds 1955 de belangrijkste tentoonstelling van actuele beeldende kunst in de wereld”, heet het. Elke vijf jaar trekken honderdduizenden kunstliefhebbers naar Kassel. In 2022 gaat het vooral over mensenrechten, de collectiviteit en maatschappijkritiek. Deze documenta duurt nog tot en met 25 september.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium