Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

BBC niet neutraal tijdens verkiezingen, misleidende titel geeft omgekeerde perceptie feiten ten nadele van Labour

Een onderzoek toont aan dat 88 procent van alle Conservatieve advertenties (ads) op sociale media vals en misleidend zijn tegenover nul procent van alle Labour ads. Openbare zender verbergt die cruciale informatie echter in een zin onderaan het artikel onder een vage, veralgemenende titel: “General election 2019: Ads are 'indecent, dishonest and untruthful', die de verkeerde indruk geeft dat alle politieke advertenties in dezelfde mate fout zijn.

Lees verder

Open brief van artsen: Ik steun mijn huishoudhulp

Bij poetshulpen kunnen niet alleen het loon, maar ook de werkomstandigheden beter. Tijd voor waardig werk!

Lees verder

Halsstarrig wegkijken

In een alweer beklijvende aflevering van Alleen Elvis blijft bestaan (7 december 2019) koos eregast Michael Van Peel als laatste...

Lees verder

Open brief: Een Europese Green Deal voor jongeren

Beste Ursula von der Leyen en Frans Timmermans, Nooit is het momentum groter geweest dan nu om jongeren te betrekken...

Lees verder

Kameroen: slachtoffers Boko Haram-aanvallen voelen zich in de steek gelaten

Sinds het begin van dit jaar zijn minstens 275 mensen gedood, anderen verminkt of gekidnapt tijdens nieuwe Boko Haram-aanvallen in het uiterste noorden van Kameroen. Dit laat Amnesty International vandaag weten.

Lees verder

Ngo’s verwelkomen Belgische bijdrage aan klimaatfonds voor ontwikkelingslanden

Minister Marghem kondigde vandaag, woensdag 11 december, tijdens haar speech op de klimaattop in Madrid een bijdrage van 100 miljoen euro voor het Green Climate Fund aan. 11.11.11 en Oxfamsolidariteit verwelkomen de bijdrage aan dit belangrijk internationaal klimaatfonds voor ontwikkelingslanden. “Het is nu aan de regio's om ook hun bijdrage te leveren”, zegt Lien Vandamme van 11.11.11.

Lees verder

Toegang tot zorg voor kwetsbare mensen in Europa alarmerend

In het Europees parlement werd op 11 december het observatorium over de toegang tot zorg bij kwetsbare groepen in Europa voorgesteld. Het verslag maakt een balans van de leefomstandigheden, gezondheid en toegang tot zorg van de meest kwetsbare en onzichtbare inwoners van Europa: ‘nationals’ in extreme armoede, daklozen, ongedocumenteerde migranten, EU-burgers in extreme precariteit, (onbegeleide) minderjarigen. In België werden 6.586 mensen bevraagd te Antwerpen & Brussel.

Lees verder

Paleontologie van het heden

‘We hebben de benedenwereld lange tijd gevuld met wat ons angst inboezemt en wat we kwijt willen, maar ook met wat ons lief is en wat we willen bewaren', schrijft Robert Macfarlane bij het maken van zijn lange en fascinerende ondergrondse reis, naar plekken waar de ruimte zich wonderlijk gedraagt en de tijd ook. Meer dan 500 spannende pagina’s sleurt de auteur je mee in ‘de diepe tijd’. Laat je meevoeren in die gedurfde onderneming.

Lees verder

IJskap op Groenland smelt veel sneller dan verwacht

Groenland verliest zeven keer sneller ijs dan in de jaren 1990, blijkt uit satellietmetingen door de Amerikaanse en Europese ruimtevaartorganisaties...

Lees verder

België zakt verder weg in internationale klimaatranking

De Climate Change Performance Index (CCPI) die morgen wordt gepresenteerd op de klimaattop weerspiegelt 2 tegengestelde trends in wereldwijde klimaatactie: Australië, Saoedi-Arabië en vooral de VS geven reden tot grote bezorgdheid over hun lage tot zeer lage prestaties in reductie van uitstoot en ontwikkeling van duurzame energie, evenals klimaatbeleid. Ook België doet het slecht en daalt van de 31e naar een beschamende 35e plaats.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

De Europese Groene Deal en Vlaanderen

Vzw Climaxi, beweging voor klimaat en sociale rechtvaardigheid, nam vandaag kennis van de door Europa voorgestelde Green New Deal. Climaxi vindt dat van deze voorstellen een gezonde ambitie uitgaat die schril contrasteert met de reactie van...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium