Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Global Climate Strike: meer dan 850 mensen laten luid van zich horen dwars door Brussel

Na maanden en maanden op straat komen is er nog steeds geen serieus klimaatplan. Het klimaatplan dat er wel is, is discriminerend en sociaal onrechtvaardig. Daarom komen vandaag in de hele wereld mensen weer massaal op straat voor de #GlobalClimateStrike. En zo ook in verschillende steden in België, waaronder natuurlijk Brussel.

Lees verder

Noam Chomsky: "Alleen Sanders kan rampzalige tweede termijn Trump voorkomen"

Op 7 december wordt Noam Chomsky 91. Hij blijft even scherp als altijd. In een recent interview laat hij er geen twijfel over bestaan. Als de Democraten opnieuw een centrist als Hillary Clinton opdringen wint Trump een tweede termijn. Alleen Bernie Sanders, meer nog dan Elisabeth Warren, kan Trump nog verslaan en de mensheid voor een ramp behouden.

Lees verder

Samen de stilte doorbreken: Global Strike for Future in Antwerpen

In Antwerpen vond op 29 november de vierde Global Strike For Future plaats. De klimaatjongeren eisten dat het stadsbestuur en de Vlaamse regering alsnog een sociaal rechtvaardig klimaatbeleid invoeren. In hun speeches benadrukten de jongeren hun solidariteit met andere groepen in het middenveld en de cultuursector die momenteel actievoeren.

Lees verder

Ambassadeur Palestina: “Alleen VS en Israël houden Palestijnse verkiezingen nog tegen”

Mijnheer Abdalrahim Alfarra, diplomatiek vertegenwoordiger van Palestina in Brussel, gaf aan DeWereldMorgen.be zijn visie over de laatste aanval op de bevolking van Gaza en over de beslissing van de VS om de koloniale nederzettingen niet langer te erkennen als een schending van het internationaal recht. “Wij willen zo snel mogelijk parlementaire en presidentiële verkiezingen houden, alleen de VS en Israël houden ons nog tegen.”

Lees verder

500 klimaatbetogers op straat in Leuven

Een nieuwe Global Strike for Climate en dus kwamen in heel wat Belgische steden jonge betogers op straat. In Leuven waren ze met 500.

Lees verder

CEO-NMBS Dutordoir bevestigt: de trein is efficiënter en ecologischer dan de auto

Volgens Sophie Dutordoir, baas van de NMBS, is elk treinzitje gemiddeld 75 procent van de tijd onbezet. De dagelijkse pendelaar in de piekuurtreinen heeft een andere ervaring. Ze heeft het zeker niet zo bedoeld maar met haar uitspraak bevestigt ze dat de trein het nog altijd beter doet dan de auto. Enkele reacties op een zoveelste poging om de NMBS te ondermijnen.

Lees verder

Jeremy Corbyn, Labour, antisemitisme, antizionisme en de VRT

De campagne in de Britse media tot demonisering van Labour-leider Jeremy Corbyn is met de verkiezingen in aantocht een versnelling hoger geschakeld. Het is treurig te moeten vaststellen dat de VRT-nieuwsdienst kritiekloos meesurft op de golven van de anti-Corbyn heksenjacht.

Lees verder

Minimumloon 14 euro per uur: PVDA dient het VBO van antwoord

“Met ons voorstel willen we verandering brengen in het feit dat vandaag in ons land 250.000 mensen werken en tóch in armoede leven. Het is dan ook bijzonder cynisch dat de werkgeversorganisaties het voorstel onmiddellijk afdoen als georganiseerde werkloosheid”, schrijven PVDA-volksvertegenwoordigers Steven De Vuyst en Nadia Moscufo. Zij klasseren de reactie van het VBO in de categorie van ‘patronale angstzaaierij’, en weerleggen de aangehaalde argumenten.

Lees verder

Minister De Block, zorg er voor dat niemand ooit nog een rood lintje moet dragen

Elke dag worden gemiddeld 2,4 mensen geconfronteerd met het feit dat ze HIV-positief zijn. Hoewel die boodschap een verschrikkelijke moet zijn, is het alleszins wel positief dat men überhaupt weet heeft van de besmetting. Dit is helaas niet altijd het geval. Van de in totaal net geen 20.000 HIV-positieven in Vlaanderen, weten ongeveer 2.000 mensen niet dat ze een HIV-besmetting hebben opgelopen. Dat is gevaarlijk veel. Niet alleen voor je eigen gezondheid, maar ook voor die van je seksuele partners.

Lees verder

Belgische campagnevoerders vragen AXA Verzekeringen om niet langer te investeren in Israëlische apartheid

Vandaag verzamelden activisten in Brussel, Gent, Leuven en Antwerpen voor kantoren van AXA als onderdeel van een wereldwijde actiedag om AXA verantwoordelijk te stellen. Ze deelden deze open brief uit aan de werknemers en klanten van de verzekeringsmaatschappij.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Vakbonden en middenveld mobiliseren massaal voor VuurWerk-Week tegen besparingen Jambon I op cultuur

Dat deze Vlaamse regering het mes zet in tal van subsidiemodellen voor de cultuursector, is intussen algemeen geweten. Maar ook het middenveld en de openbare diensten ontsnappen niet aan de desastreuze besparingsplannen van Jambon I. Om de schijnwerpers op die sectoren te zetten, en om een halt proberen toe te roepen aan de plannen van de Vlaamse Regering, vindt volgende week de VuurWerk-Week plaats. ACV Puls steunt deze initiatieven, en roept massaal op om mee actie te voeren. Want, het is tijd om te knallen!

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium