Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Dood in een isoleercel in Leuven Centraal

In de nacht van zaterdag op zondag 30 oktober 2022 stierf Yassine S. uit Hoboken in een isoleercel in de gevangenis van Leuven Centraal. Zijn medegedetineerden op vleugel D getuigen dat hij herhaaldelijk om medische hulp had gevraagd. Ook op zaterdagavond.

Lees verder

Palestijnse gevangenen stoppen hongerstaking, begin van een nieuwe fase in de strijd

Gevangenen riepen een boycot van de Israëlische gerechtshoven uit als onderdeel van hun aanhoudende strijd tegen administratieve aanhoudingen. Ze toonden ook solidariteit met de Palestijnen die zich verzetten tegen het Israëlitisch geweld in bezet Oost Jeruzalem en de Westelijke Jordaanoever.

Lees verder

Ontmoet 9 cruciale spelers die de agenda zullen vormgeven op Cop27

Van de Pakistaanse minister van Klimaat Sherry Rehman tot de Egyptische cijferaar Mahmoud Mohieldin, dit zijn de belangrijkste spelers op de VN-klimaatconferentie Cop27 die volgende week begint.

Lees verder

Bloedbad in Tsjaad, Frankrijk kijkt toe

Het rommelt in de buik van Afrika. Op 20 oktober jongstleden onderdrukte de regering van Tsjaad volksdemonstraties op een bloedige manier. Daarbij lieten minstens 50 mensen het leven. Parijs houdt de gebeurtenissen nauwlettend in de gaten want het land is een zeer belangrijke strategische partner, met bovendien massa’s mineralen en edele metalen in de ondergrond. Uitleg door Afrikakenner Saïd Bouamama.

Lees verder

Vuile bommen zijn psychologische wapens, geen fysieke wapens

Rusland en Oekraïne beschuldigen elkaar van de voorbereiding van een 'false flag'-operatie met een 'dirty bomb', een klassieke bom die een radioactieve ballast verspreidt, géén kernbom. Scott Ritter, voormalig VS-inlichtingenofficier en VN-wapeninspecteur in Irak heeft hier een heel andere mening over dan zijn regering. Hij geeft nuance en context bij deze psychologische oorlog in Oekraïne.

Lees verder

"Circulatieplan Brusselse Vijfhoek komt goed, meer dialoog nodig met wijken."

Jean-Paul Gailly is gepensioneerd ambtenaar met rijke ervaring in mobiliteit en verkeerskunde. Hij legt de principes uit van het nieuwe circulatieplan voor de Brusselse Vijfhoek.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Cultuursubsidies Antwerpen: leve de scheiding der machten!

De stad Antwerpen bespaart de komende jaren meer dan symbolisch op het cultuurbudget. Cultuurschepen Nabilla Ait Daoud stelt voor om de projectsubsidies (720.000 euro/jaar) simpelweg te schrappen. Voor 3 jaar. Projectsubsidies staan los van de vaste cultuursubsidies en dienen vooral om jonge, beginnende en experimenterende kunstenaars te ondersteunen.

Lees verder






This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium