Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Nee Sammy Mahdi, het probleem is niet de werkloosheidsuitkeringen, de lonen zijn te laag

Recentelijk lanceerde CD&V-voorzitter Sammy Mahdi het idee om de werkloosheidsuitkering in de tijd te beperken. Een volledig fout idee volgens Guido Deckers. Het is niet de werkloosheidsuitkering die we moeten beperken, maar het rechtse politieke beleid dat een onrechtvaardig economisch systeem in stand houdt.

Lees verder

ABVV reikt zure prijs uit aan VDAB voor kafkaiaanse 'begeleiding' oudere werkzoekenden

De Vlaamse afdeling van het ABVV reikte maandag 12 december zijn allereerste zure prijs uit, een Gouden Citroen voor de VDAB. 100 actievoerders klagen de leeftijdsonverschillige begeleiding van deze dienst aan, waarbij oudere werkzoekenden verplichte opdrachten krijgen zonder noemenswaardige kans op werk. Vijf getuigen vertelden hun wedervaren met de absurde aanpak van de VDAB.

Lees verder

Oorlogsmisdaden met westerse wapens in Jemen

Terwijl de media in Europa en de VS exclusief focussen op de oorlogsmisdaden die worden begaan tijdens de Russische invasie van Oekraïne negeren zij compleet de actieve medewerking van meerdere westerse landen aan identieke oorlogsmisdaden in Jemen, door middel van massale wapenleveringen aan Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten.

Lees verder

Corporate Europe Observatory: “EU-corruptieschandaal is slechts de tip van de ijsberg”

De EU-watchdogorganisatie tegen lobbypraktijken Corporate Europe Observatory beschouwt het recente corruptieschandaal in het Europees Parlement als een directe consequentie van de weigering van de EU-instellingen om strenge regels op te leggen aan de lobbypraktijken van grote industriële sectoren en van repressieve regimes.

Lees verder

Menselijke activiteit decimeert in het water levende diersoorten

Door menselijke activiteiten als overbevissing en vervuiling staat het zeeleven onder zware druk. Uit de laatste update van de rode lijst van de Internationale Unie voor Natuurbescherming met alle bedreigde diersoorten blijkt dat bijna een tiende van alle mariene soorten met uitsterven bedreigd wordt.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

"Zan, Zendegi, Azadi": De kinderen uit Baloechistan, Khuzestan en Koerdistan: extra kwetsbaar – Deel II

Dit artikel is grotendeels gebaseerd op de vertaling en de bewerking van het reportage “In de naam van de Regenboog God: Kinderslachtoffers tijdens de protesten in Iran” van Radio Farda gemaakt door Fereshteh Ghazi. In...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium