Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Conner Rousseau, voorzitter Vooruit: "De koopkracht versterken en de ongelijkheid verkleinen"

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau evalueert de deelname van zijn partij aan de federale regering als positief. “We zullen geen schoonheidswedstrijd winnen, maar het werkt. Zie wat we gedaan kregen voor de pensioenen, de loonindex van januari 2022 ligt vast.” Rousseau kijkt met een goed gevoel uit naar de verkiezingen van 2024. “Versterking van de sociale welvaartsstaat, van de koopkracht van de werkende mens en terugdringen van de ongelijkheid, dat zijn onze prioriteiten.”

Lees verder

600.000 Spanjaarden betogen voor openbare gezondheidszorg in Madrid

Meer dan 600.000 Spanjaarden kwamen samen in Madrid op zondag 13 november uit protest tegen de plannen van de regering om de gezondheidszorg te privatiseren.

Lees verder

Is verzet tegen oorlogspolitiek ‘vals pacifisme’?

In bepaalde linkse kringen krijgt de vredesbeweging het verwijt ‘valse pacifisten’ te zijn omdat ze zich niet solidair zou opstellen met het Oekraïense verzet tegen het Russische imperialisme. Gelijkaardige verwijten weerklinken ook in de mainstream media en politiek waar sommigen zover gaan om de vredesbeweging af te schilderen als ‘nuttige’ instrumenten ten dienste van het Poetinregime.

Lees verder

1 maand medische interventie aan Pacheco-registratiecentrum: cijfers, tendenzen en aanbevelingen

Op één maand tijd voerde Artsen Zonder Grenzen meer dan 550 medische en 50 psychologische consulten uit aan het Pacheco-registratiecentrum voor asielzoekers. Deze brachten enkele verontrustende volks- en mentale gezondheidskwesties aan het licht onder mensen die internationale bescherming zoeken in België. Artsen Zonder Grenzen vraagt dat de overheid zich mobiliseert. Op dit moment hebben humanitaire organisaties geen andere keuze dan zich te blijven inzetten om de tekortkomingen van de overheid te verhelpen.

Lees verder

Chelsea Hotel, Robert Mapplethorpe en Patti Smiths ‘Just Kids’. De tederheid van fragiele iconen

Met ‘Dreaming Walls: Inside the Chelsea Hotel’, de documentaire van Amélie van Elmbt en Maya Duverdier, is de volgspot opnieuw gericht op het iconische New Yorkse hotel. “Een energiek, hopeloos toevluchtsoord voor tientallen begaafde, sjacherende kinderen van alle rangen en standen” schreef Patti Smith in ‘Just Kids’. Een biografische roman over haar relatie met Robert Mapplethorpe en het creatieve culturele klimaat van de jaren zestig-zeventig.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Autodelen in Vlaanderen blijft marginaal fenomeen

  Euforie afgelopen woensdag 9 november in Hal 5 in Kessel-Lo tijdens een event waarp Vlaams minister Bart Somers de ‘Elke buurt deelt’ Award gaf aan de steden Gent, Mechelen en Leuven omdat zij als...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium