Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Daders zijn Shell, Chevron, BP, Total ... Zij moeten overstromingsramp Pakistan betalen met hun woekerwinsten

Niet de gewone Pakistanen zijn verantwoordelijk voor de vreselijke overstromingsramp in hun land. Het aantal doden wordt geschat op 1000, een zware onderschatting. Andermaal tijd voor internationale solidariteitsacties? Eerder hoogste tijd om de echte schuldigen ter verantwoording te roepen: de multinationals van de olie- en gassector. Zij moeten dit betalen met hun woekerwinsten.

Lees verder

War on drugs: Bart De Wever doet een ‘Trumpje’

Bart De Wever en de NVA maken moeilijke tijden door. Om het tij te keren en de aandacht daarvan af te leiden grijpt BDW naar een beproefd recept van populisten à la Trump: provoceer en haal uit naar de elite. Dat levert je veel media-aandacht op en is de sleutel tot electorale winst. Drugs zijn een te belangrijk maatschappelijk probleem om over te laten aan spektakel en electoraal gewin.

Lees verder

BEKIJK: Crisis? Voor u, niet voor de multinationals. Aviel Verbruggen legt uit hoe zij dat gedaan krijgen

  Met hun woekerwinsten beïnvloeden de multinationals van de olie- en gassector al 50 jaar het overheidsbeleid om hun fossiele...

Lees verder

VN-Hoge Commissaris voor Mensenrechten ontvangt delegatie Julian Assange, maar media zwijgen

In Genève heeft Michelle Bachelet, VN-Hoge Commissaris voor de Mensenrechten en voormalig Chileens president, een delegatie ontvangen met Stella Morris, de echtgenote van Julian Assange, op 25 augustus jl. Zij konden er van gedachten wisselen over het belang van zijn zaak voor de persvrijheid. Dit bezoek werd nergens weergegeven in de mainstream media.

Lees verder

Anders - Gender door de ogen van een primatoloog

Nederlands-Amerikaans primatoloog Frans de Waal zijn nieuwste boek 'Anders - Gender door de ogen van een primatoloog' gaat niet zozeer over de 'andere' vormen van seksuele identiteit, maar in hoofdzaak over de verschillen tussen 'mannen' en 'vrouwen'. Toch kan men uit dit boek heel wat leren over de diversiteit aan seksuele oriëntaties, volgens recensent Paul Verhaeghe.

Lees verder

‘Als de zee stijgt, stijgen alle bootjes mee.'

‘Economische groei’ is een geliefkoosde mantra van rechts, samen met die 'trickle down economics' als kostelijke grap, waarmee de rijken ons blijven uitlachen. Daar wees filosoof Robrecht Vanderbeeken al op in het boek 'Debatfiches van de Vlaamse elite' (EPO). Deze bijdrage kan je hier lezen, als aanvulling op het 'ontgroeidebat'.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Opgelet, (ambitieuze) leerkracht aan het woord

Kent u dat moment, beste lezer, het moment waarop u denkt: ‘Nu kan ik niet zwijgen; dit kan ik echt niet zomaar laten passeren.’ Het moment waarop u, vanuit een verbazing, lichte frustratie of misschien nog beter verwoord: ontgoocheling, de intense en interne noodzaak voelt om iets te delen… Als masterstudente pedagogische wetenschappen en leerkracht vond dat moment voor mij plaats op vrijdag 19 augustus 2022. De aanleiding: de uitspraken van topman van het gemeenschapsonderwijs Koen Pelleriaux.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium