Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Repressie drugsgebruik werkt niet, voorstanders repressie hebben andere motieven dan bestrijding drugshandel

Na de vreselijke moord op een 11-jarig kind in Antwerpen door de plaatselijke drugsmaffia weigeren onze beleidsvoerders nog steeds te kijken naar bestaande bestrijdingsprogramma's die wél werken. Stoerdoenerij over de 'war on drugs' voert al vijftig jaar de hoge toon, terwijl het drugsprobleem alleen maar verergert. Portugal bewijst al 23 jaar dat het anders kan. Een terugblik in de geschiedenis van de echte 'war on drugs'.

Lees verder

ABVV: “Investeer overtollige Vlaamse bedrijfssteun in lagere energiefactuur voor gezinnen"

Het Vlaams ABVV stelt voor de bedrijfssteun voor hoge energiekosten van de Vlaamse regering, die de bedrijven niet hebben opgenomen, te gebruiken voor steun aan de gezinnen om hun energiefactuur te verlagen. De werkgevers willen de voorwaarden voor deze bedrijfssteun verlaagd zien. “Een slecht idee”, meent het ABVV.

Lees verder

Tom Sauer: “De kans is reëel dat Rusland niet het onderspit zal delven”

Ten aanzien van Oekraïne is de oorlogskoorts in het Westen nog steeds niet gedaald. Gelukkig zijn er af en toe dissonante stemmen te horen die pleiten voor de-escalatie en vredesonderhandelingen. In een opmerkelijke opinie in De Standaard pleit professor Tom Sauer voor een meer nuchtere blik op deze oorlog.

Lees verder

Opvangcrisis: een trieste verjaardag

Op 19 januari 2022 veroordeelde de rechtbank van eerste aanleg van Brussel de Belgische Staat voor het niet nakomen van zijn nationale en internationale verplichtingen tegenover mensen die asiel aanvragen. Exact 1 jaar en duizenden veroordelingen later, is er nog niets veranderd. Een trieste verjaardag!migr

Lees verder

De holste vaten klinken het luidst: een onderbouwd antwoord op Maarten Boudry

De holste vaten klinken het luidst. Het wederkerend optreden van Maarten Boudry is daar het beste voorbeeld van. Toch mag dat er ons niet van weerhouden een onderbouwd antwoord te bieden.

Lees verder

Extreemrechtse codes en een (ijs)Koude Oorlog: tegendraads leesvoer

In deze aflevering van Tegendraads Leesvoer voedsel voor het brein tegen de codes van extreemrechts, Donald Trump gaat ten onder maar het trumpisme is springlevend, en de (ijs)Koude Oorlog over de Noordpool, begonnen lang voor de Russische invasie in Oekraïne. Dit is geen fataliteit, het tij kan nog altijd gekeerd worden.

Lees verder

20 januari 1973: 50 jaar geleden werd antikoloniaal vrijheidsstrijder Amilcar Cabral vermoord

Amilcar Cabral was leider van de bevrijdingsbeweging tegen de Portugese kolonisatoren van Guinee-Bissau en de Kaap-Verdische eilanden. Zelf heeft hij de onafhankelijkheid (acht maand later) niet meer meegemaakt, omdat hij door een omgekochte rivaal werd vermoord. Historici schatten zijn belang even hoog in als Frantz Fanon en Che Guevara.

Lees verder

Politici die Iraanse politiek gevangenen in bescherming nemen? Een maat voor niets

Na vier maanden van straatprotesten tegen het regime in Iran mogen we wel stellen dat iedereen inmiddels gehoord heeft over deze nieuwe revolutie met als slogan ‘vrouw - leven - vrijheid’. In Brussel, de hoofdstad van de Europese Unie, zijn er politici die niet alleen de revolutie ondersteunen maar ook hun steun betuigden aan de Iraanse vrijheidsstrijders én officieel enkele van de met executie bedreigde gevangen demonstranten onder hun bescherming namen. Zijn deze politici écht bereid Iraniërs die in hun land worden vervolgd te helpen?

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Leuven realiseert eerste woning in het kader van het sociaal beheersrecht

Leuven maakt sinds 2021 gebruik van het sociaal beheersrecht om leegstaande en verkrotte woningen van de eigenaar over te nemen, op te knappen en vervolgens te verhuren aan kwetsbare mensen via het sociaal verhuurkantoor.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium