Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Media volharden in karaktermoord Assange, uitlevering aan VS blijft zo reële mogelijkheid

Totaal onverwacht keurde de Britse rechter Vanessa Baraitser het uitleveringsverzoek van de VS voor Julian Assange af. Terwijl de media het gevaar van dit precedent beginnen te erkennen, blijven ze volharden in de karaktermoord op Julian Assange, wat een campagne van de publieke opinie voor zijn vrijlating blijft verhinderen. Zo houden zij het risico voor Julian Assange en voor de persvrijheid in het algemeen onverminderd in stand.

Lees verder

"Politiebonden hebben bij de vakbeweging niets te zoeken"

De politie staat niet alleen in de VS ter discussie. De Franse regering poogde een wet goed te keuren die filmen van politie-actie zou criminaliseren. Ondertussen nemen bepaalde politievakbonden openlijk rechtse politieke standpunten in en komen in conflict met de ruimere vakbondswereld. Dit gebeurt niet alleen in België, maar ook in Nederland, zo blijkt uit deze opinie van de Nederlandse website doorbraak.eu.

Lees verder

Kunnen de vaccins een derde golf vermijden?

De vaccins tegen COVID-19 zijn ongetwijfeld een keerpunt in de strijd tegen het virus. Voor het eerst hebben we terug uitzicht op een 'normaal' leven. Toch zijn de vaccins geen tovermiddel en het is zelfs de vraag of ze een derde golf kunnen vermijden.

Lees verder

Dit is geen fictie

  'Heerlijk kostuum!', antwoordde een vriendin, enkele minuten nadat ik deze foto had verzonden. 'Dit is geen fictie', stuurde ik...

Lees verder

Meer parken, minder kantoren: hoe de coronapandemie steden zal veranderen

Lockdowns hebben wereldwijd geleid tot leegstand van kantoren en minder mensen op de bus en in de trein. Volgens experts in stedenbouw zal de impact van het coronavirus op stadscentra en zakendistricten ook in de toekomst voelbaar zijn.

Lees verder

Instrumentalisatie van mensenrechten voor zelfverheerlijking

Op Darya Safayi na kregen de laatste tijd sommige narcistische poilitici zoals Jean-Marie De Decker, Bart De Wever, Theo Francken en enkele beruchte racisten van Vlaams Belang door COVID-19 doorgaans minder media-aandacht in 2020.

Lees verder

Wereld Braille Dag 2021: “Ik hoop dat werkgevers verder kunnen kijken dan een beperking”

Op 4 januari is het Wereld Braille Dag. Op die dag hebben we extra aandacht voor het brailleschrift en hoe dat van grote betekenis is voor mensen met een visuele beperking. Charlotte (22) uit Antwerpen getuigt over het belang van braille voor blinden en slechtzienden.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

VS hebben heel belangrijke week voor de boeg

  Na de VS-presidentsverkiezingen begin november komen er deze week twee nieuwe data aan die uiterst belangrijk zijn voor de wereldwijde strijd tegen de klimaatopwarming waar de president-elect Joe Biden en John Kerry, die hij...

Lees verder

Hoe de positieve gevolgen van de coronapandemie behouden?

  Om dit afschuwelijk coronajaar – 19.361 doden en 47.678 ziekenhuisopnames in ons land, 1,79 miljoen doden wereldwijd – met een positieve noot af te sluiten enkele gunstige evoluties die het gevolg waren van de...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium