Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Venezolaans interimpresident Guaidó, geblokkeerd door leger of door blunders en verdeeldheid rechtse oppositie?

Volgens alle mainstreammedia in binnen- en buitenland heeft het leger van Venezuela de herverkiezing van Juan Guaidó tot voorzitter van het parlement geblokkeerd. Of hoe met gerichte selectie van feitenmateriaal een verkeerde indruk wordt gecreëerd. In werkelijkheid deden interne verdeeldheid en corruptie van de rechtse oppositiepartijen tegen president Maduro én zijn eigen falen en blunderen Guaidó de das om. De chaos is compleet want ook nieuw parlementsvoorzitter Parra is onwettig verkozen.

Lees verder

Uitspraak Hof van Cassatie over vreedzame actie is gevaarlijk precedent voor betogings- en stakingsrecht

Met een uitspraak van 7 januari die gisteren pas bekend werd gemaakt, bevestigde het Hof van Cassatie de veroordeling van de voorzitter van het ABVV Antwerpen Bruno Verlaeckt door het Antwerpse Hof van Beroep voor een inbreuk op artikel 406 van het Strafwetboek: “het kwaadwillig belemmeren van het verkeer”. ABVV veroordeelt deze en elke aantasting van het stakingsrecht en betogingsrecht. Al wie een actie voert waardoor het verkeer ‘belemmerd’ wordt, kan door deze uitspraak strafrechtelijk vervolgd worden.

Lees verder

2019 warmste jaar ooit gemeten in Europa

2019 was het warmste jaar sinds het begin van de metingen door het Europese Copernicusprogramma. Wereldwijd was het het tweede warmste jaar, na recordjaar 2016.

Lees verder

Haïti, republiek van ngo's

Tien jaar geleden werd Haïti getroffen door een van de zwaarste aardbevingen ooit. De enorme kracht van de aardbeving was een grote stap terug voor het land dat al decennia lang geteisterd wordt door politieke, economische en sociale tegenslagen. Snel volgde er internationaal gehoor en werden er wereldwijd acties op poten gezet die miljoenen inzamelden.

Lees verder

Tien jaar na aardbeving staat gezondheidszorg in Haïti op rand van afgrond

Exact 10 jaar na de verwoestende aardbeving in Haïti wijst Artsen Zonder Grenzen op de recente verslechtering van medische zorg in het land, in een rapport dat vandaag is gepubliceerd. “Tien jaar later hebben de meeste humanitaire actoren het land alweer verlaten en staat het medische zorgsysteem van Haïti opnieuw op de rand van de afgrond. En dat terwijl de politieke en economische crisis blijft escaleren.”

Lees verder

Verband tussen minimumloon en zelfdodingen in VS

Een verhoging van het minimumloon met 1 dollar gaat gepaard met een daling van het aantal zelfdodingen met 3,5 tot 6 procent. Dat blijkt uit een Amerikaanse langetermijnstudie in het British Medical Journal.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

BBTK dient bij levenslust Lennik stakingsaanzegging tegen 2 ontslagen vakbondsdelegees

BBTK dient bij Levenslust Lennik stakingsaanzegging in wegens ontslag 2 vakbondsdelegees De socialistische bediendenvakbond BBTK heeft bij de vzw Levenslust in Lennik een stakingsaanzegging ingediend omwille van het feit dat de directie woensdag twee van...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium