Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Luc Cortebeeck over de zaak Borealis: “Ik had zoiets nooit in ons land verwacht”

Deze zomer kwam een zaak van grootschalige mensenhandel en uitbuiting aan het licht op de werf van Borealis in de Antwerpse haven. Docwerkers maakte daarover een sterke en hartverwarmende documentaire. Hieronder een interview over deze zaak met Luc Cortebeeck, vakbondsleider en voormalig topman van de Internationale Arbeidsorganisatie.

Lees verder

Naar een onmiddellijke uitfasering van alle biobrandstoffen op basis van landbouwgewassen

Na anderhalf jaar werd de beslissing om soja en palmolie uit te sluiten voor de productie biobrandstoffen op 13 december 2022 eindelijk in een wet vastgelegd. Ook de uitfasering van biobrandstoffen van de eerste generatie wordt al even beloofd, maar laat op zich wachten. PVDA-Kamerlid Greet Daems pleit ervoor dat België alle biobrandstoffen op basis van landbouwgewassen onmiddellijk uitfaseert.

Lees verder

Thomas Willekens: “Regering moet problematiek dak- en thuisloosheid hóóg op agenda zetten om menselijke drama's te vermijden”

Al langer dan een jaar belanden mensen die gevlucht zijn na aankomst in ons land op straat. De opvangcrisis zorgde er begin oktober voor dat zelfs gezinnen met kinderen geen opvang meer kregen. Ons land heeft nochtans de plicht het opvangrecht van elk persoon te waarborgen en is dan ook al duizenden keren veroordeeld. Thomas Willekens, beleidsmedewerker Bescherming bij Vluchtelingenwerk Vlaanderen over het jarenlange asiel-wanbeleid en mogelijke oplossingen.

Lees verder

Vzw GRIP stelt modelverzoekschrift beschikbaar voor 1100 mensen uit prioriteitengroep 2 die slechts deelbudget kregen

Vzw GRIP lanceert een modelverzoekschrift voor de 1100 mensen met een handicap die recent van het VAPH een deelbudget kregen en juridische stappen willen zetten. De mensenrechtenorganisatie van personen met een handicap in Vlaanderen wil hiermee de drempel verlagen om de mogelijkheid te benutten om via de arbeidsrechtbank het volledige persoonsvolgend budget op te eisen waar ze recht op hebben.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

3 Vakbonden op straat voor meer koopkracht en vakbondsrechten

Ongeveer 20.000 militanten van de drie vakbonden verzamelden op vrijdag 16 december aan het Brusselse Noordstation om hun ongenoegen te uiten over de daling van de koopkracht, het slechte regeringsbeleid in deze en om de negatie van het fundamentele vakbondsrecht op vrije onderhandelingen aan te klagen. Verdere acties in het voorjaar 2023 werden in het voortuitzicht gesteld. LEF was erbij om onze solidariteit te betuigen en de actie te filmen.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium