Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

2021: Let’s #DefundThePolice

2020 was het jaar waarin politiegeweld weer hoog op de politieke agenda werd geplaatst. Zo waren er wereldwijd de BLM-betogingen in nasleep van de moord op George Floyd, de doodslag op Adil tijdens de eerste lockdown door een interventie van de politie, en ook de rechtszaak van Mawda - een tweejarige Koerdische vluchtelinge die stierf door een politiekogel - ging van start. Toch is er één gebeurtenis die tot mijn grote verbazing van de agenda verdween.

Lees verder

Kernwapens zijn vanaf vandaag officieel illegaal

  Op 22 januari treedt het Verbodsverdrag op Kernwapens (TPNW) in werking. Daarmee worden kernwapens officieel illegaal onder internationaal recht....

Lees verder

De Kliniek, pareltje van Noord-Afrikaanse literatuur

Ahmed Bouanani (1938-2011) was een Marokkaanse cineast, scenarist, die ook enkele dichtbundels publiceerde. Hij schreef slechts één korte roman, L'Hôpital, in 1990. Dertig jaar na zijn eerste publicatie verschijnt De Kliniek voor het eerst in Nederlandse vertaling. Een zoveelste pareltje van Noord-Afrikaanse literatuur, ontdekt door Uitgeverij Jurgen Maas.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Minderhedenforum vraagt een zero-tolerantiebeleid bij politie

"Wil de politie het imago van structureel racisme waarmee ze kampt verbeteren, dan is het tijd voor een écht zero – tolerantiebeleid. Ook binnen haar eigen rangen", stelt Kathleen Van Den Daele, directeur Minderhedenforum.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium