Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Een politiek van het leven in de schaduw van de dood

  “Nos papiers ou la mort!“ en “Greve de la fin?” staat er te lezen op de spandoeken die de...

Lees verder

Van Mohammed aan Sammy

  Hij ligt op één van de matrassen op de koude stenen vloer van de Begijnhofkerk. Languit ligt hij. Eén...

Lees verder

Aantal mensen dat honger lijdt is sinds pandemie verzesvoudigd en eist meer mensenlevens dan corona

Volgens een nieuw rapport van Oxfam sterven naar schatting 11 mensen per minuut aan honger en ondervoeding. Dat cijfer ligt hoger dan het aantal mensen dat wereldwijd overleed aan COVID-19.

Lees verder

Hondurese bedrijfsleider veroordeeld voor de moord op bekende milieuactiviste Berta Cáceres

De voormalige topman van Desarollo Energeticos (DESA) is veroordeeld voor zijn rol in de moord op milieu- en mensenrechtenactiviste Berta Cáceres in Honduras. DESA is het bedrijf achter de Agua Zarca-stuwdam waartegen Cáceres streed. De 44-jarige activiste werd in 2016 neergeschoten in haar eigen huis, en dat is geen uitzonderlijke gebeurtenis in Honduras.

Lees verder

De geest van Carobobo zal de stank van Monroe overwinnen: TriContinental Nieuwsbrief 25

Het Tricontinental Institute for Social Research is een internationale instelling voor intellectueel debat ten dienste van de verwachtingen der volkeren van de wereld, onder leiding van Indiaas historicus en journalist Vijay Prashad. Je kan Tricontinental volgen via hun wekelijkse nieuwsbrief. Nieuwsbrief 25 verbindt het heden met de overwinning van Simon Bolívar op de Spaanse kolonialen 200 jaar geleden.

Lees verder

Vonkelen, pleidooi voor menswaardige euthanasie

Vonkel, een instaphuis en ontmoetingsplaats voor omgaan met sterven, dood en rouw, kreeg grote bekendheid door het assisenproces over de euthanasie van Tine Nys. Bezieler van Vonkel, psychiater Lieve Thienpont was een van de drie door de familie Nys ter verantwoording geroepen artsen. Zij en een andere arts werden unaniem vrijgesproken. Gie van den Berghe sprak met haar over haar werk en haar achtergrond.

Lees verder

Posteractie te Gent in steun met Sans-Papiers aan VUB, ULB en Begijnhofkerk

In de nacht van woensdag op donderdag heeft een groep bewoners van Gent posters geplakt doorheen de stad in solidariteit met de mensen zonder papieren die in hongerstaking zijn in Brussel aan de VUB, ULB en Begijnhofkerk. Ze verspreidden posters van de hongerstakers zelf en voegden daaraan nog hun eigen posters toe. Dit naar eigen zeggen om 'de boodschap van de hongerstakers te helpen verspreiden en tegelijkertijd te informeren hoe Gentenaars kunnen bijdragen aan de strijd voor regularisatie'.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Aanbevelingen aan media voor correcte berichtgeving over islam

Media en islam Uit tientallen studies blijkt dat de wijze waarop moslims in de westerse media aan bod komen overwegend negatief is en vol met stereotypen. In een studie uit 2019 heeft de Spaanse ‘Observatoria...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium