Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

“Alle dagen frikadellen”: winkelbedienden in financiële nood door crisis

Meer dan de helft van de winkelbedienden staat aan het einde van elke maand in het rood. Dat blijkt uit een bevraging onder de leden van ACV Puls. De lonen in de sector liggen laag, en veel werknemers werken deeltijds. Vaak gaat het om alleenstaande moeders, die zichzelf het eten uit de mond sparen om hun kinderen te voeden.

Lees verder

Belgische Coalitie tegen kernwapens roept regering op nucleaire oefening niet te laten doorgaan

De Belgische Coalitie tegen Kernwapens roept de Belgische regering op om de nucleaire NAVO-oefening 'Steadfast Noon' boven ons land te annuleren. In tijdens van hoge nucleaire spanningen met Rusland is het onverantwoord om zulke oefening uit te voeren.

Lees verder

NAVO oefent inzet van kernwapens in België

Binnenkort zal er in het Belgisch luchtruim een militaire oefening van de NAVO plaatsvinden waarbij de inzet van kernbommen wordt getraind. Deze manoeuvres gaan door op een ogenblik dat de nucleaire spanningen tussen de NAVO en Rusland zich op een historisch hoogtepunt bevinden. De VS-kernwapens op Belgische bodem en de aanwezigheid van het NAVO-hoofdkwartier maken van ons land een belangrijk potentieel doelwit.

Lees verder

Terug van nooit helemaal weggeweest: het fascisme

Net als in de jaren 1930 spelen een bankroet liberalisme, extreme sociale ongelijkheid en een dalende levensstandaard in de kaart van fascistische bewegingen in Europa en de VS.

Lees verder

40 seizoensarbeiders uitgebuit op boerderij in Bekkevoort

In Bekkevoort in Vlaams-Brabant zou een boer een 40-tal Roemenen en Polen uitgebuit hebben. Afspraken rond verloning, transport en verblijf werden niet nagekomen. De arbeiders zijn in staking gegaan en werden door de werkgever met de dood bedreigd.

Lees verder

De NMBS ziet het (niet meer) zitten

De NMBS heeft het zitten. Deze week belandde ze in het oog van een media- en reizigersstorm. Bleek dat de reizigers het niet pikken dat ‘hun’ oude houten bankjes van het station Brussel-Noord worden vervangen door splinternieuwe metalen exemplaren. Verkeersexpert Andere Kris Peeters is verontwaardigd.

Lees verder

Letland: mensen op de vlucht vastgehouden, gefolterd en gedwongen tot ‘vrijwillige’ terugkeer eigen land

De Letse autoriteiten hebben mensen die migreren en mensen op de vlucht willekeurig vastgehouden aan de grens met Belarus. Velen werden onderworpen aan ernstige mensenrechtenschendingen, waaronder geheime detentie en foltering. 

Lees verder

Waarom Biden een ware chipoorlog tussen de VS en China ontketent

Sinds kort heeft de VS China geïdentificeerd als zijn belangrijkste vijand en probeert het zijn economische en technologische opgang te dwarsbomen. Chips spelen daarin een sleutelrol omdat ze in het digitaal tijdperk de ruggengraat vormen van de economische en militaire prestaties. Of de VS in zijn opzet zal slagen is maar zeer de vraag.

Lees verder

Populaties wilde dieren in halve eeuw met 69 procent gekrompen

De populaties van wilde dieren zijn tussen 1970 en 2018 met gemiddeld 69 procent achteruitgegaan. Dat blijkt uit een omvangrijk rapport door het Wereldnatuurfonds en de Zoological Society of London.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Vivaldi op het verkeerde spoor

Na een marathonvergadering deelde premier De Croo afgelopen dinsdag en woensdag meer details over de plannen voor 2023 en 2024. En wat blijkt? Ondanks een minister die ecologie zeer belangrijk vindt en vele positieve berichten in 2021 – ‘het Jaar van het Spoor’ -  over nieuwe internationale (nacht)treinen ten spijt, baarde de berg een muis. Zoals al eerder gezien was het jaar vooral een marketingcampagne.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium