Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Hoe een legertje kleine spaarders 'voor de lulz' het financiële systeem nog labieler maakt dan het al was

  Minister-president Jan Jambon zei het nog met veel nadruk bij de voorstelling van het Vlaamse relanceplan tijdens de zomer....

Lees verder

Waarom coronasceptici ongelijk hebben

Er bestaat een groep van academici en experts die sinds het begin van de maatregelen naar aanleiding van het Covid-19-virus, een naar eigen zeggen, kritisch geluid wil laten horen. Dat kritisch geluid wordt handig verpakt in academisch jargon en presenteert zichzelf op die manier als geloofwaardig en wel doordacht. In werkelijkheid betreft het een discours dat op onverantwoorde wijze basale feiten ontkent en dat als dankbare voedingsbodem fungeert voor complotdenken, schadelijk conformisme en egoïsme.

Lees verder

Fascisten organiseren rellen, geven migrantenjongeren de schuld

Afgelopen weekend liepen extreemrechtse protesten tegen het coronabeleid uit op grootschalige rellen, die zich vervolgens verder over het land verspreidden. Inmiddels probeert extreemrechts haar handen in onschuld te wassen door migrantenjongeren de schuld te geven voor het geweld dat ze zelf aangejaagd en georganiseerd hebben.

Lees verder

Brits vonnis Julian Assange erkent gruwel supermax gevangenissen VS

Het recente Britse vonnis over Julian Assange is niets anders dan de erkenning van de gruwelijkheid van het gevangeniswezen in de VS – een systeem dat zich over de hele wereld aan het verspreiden is. Een systeem dat “door het VN-Committee Against Torture wordt beschouwd als onmenselijke behandeling.” Luk Vervaet schetst een mensonterend beeld van de realiteit van Assanges mishandeling in een Britse gevangenis.

Lees verder

Irak: “het grootste corruptieschandaal in de geschiedenis”

In 2003 verloste de ‘vrije wereld’ Irak van een dictator 'met massavernietigingswapens'. De bevolking zou voortaan vrede, welvaart en democratie kennen. Achttien jaar later is Irak van de westerse mediaradar verdwenen, maar olierijk Irak wordt nog steeds leeggeroofd, wat altijd de échte bedoeling was. Een verpletterende analyse van de Iraakse realiteit door Dirk Adriaensens.

Lees verder

Studenten voeren actie voor meer perspectief

Een honderdtal studenten verzamelden op het Martelaarsplein in Brussel voor een actie van Comac, de studentenbeweging van de PVDA. Ze eisen dat wie dit jaar buist geen studiepunten verliest. Omdat Ben Weyts soep geeft aan studenten in plaats van maatregelen te nemen, gaf de studentenbeweging 10.000 handtekeningen af in een grote soeppot. 

Lees verder

Shell aansprakelijk voor olievervuiling in Nigeria

Na een juridische strijd van dertien jaar is Shell aansprakelijk gesteld voor grootschalige olievervuiling in Nigeria. Het gerechtshof in Den Haag oordeelt dat Shell de gedupeerden moet compenseren en inspanningen moet doen om olielekken te vermijden.

Lees verder

Gwendolyn Rutten heeft gelijk: consequente liberalen kiezen voor het socialisme

  “Vaccins zouden een publiek goed moeten zijn.” Dat zegt voormalig voorzitter van Open Vld Gwendolyn Rutten. “Je moet het...

Lees verder

Cubaanse dokters verdienen Nobelprijs, maar krijgen ze die ook?

Wereldwijd nomineren parlementsleden de Cubaanse internationale medische brigades, het Contingent Henry Reeve, voor de Nobelprijs voor de Vrede. Ook 23 Belgische parlementsleden ondertekenden de nominatie. Onder hen Vlaams Volksvertegenwoordiger Kurt De Loor (sp.a). ‘Bij orkanen, overstromingen, aardbevingen, branden en bij een wereldwijde pandemie stuurt Cuba haar artsen uit om hulp te bieden. Niet slecht voor een ‘ontwikkelingsland’ toch? Ze verdienen die Nobelprijs, maar of ze die gaan krijgen is een andere zaak.”

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

De vaccinatiestrategie: wat met de mantelzorger?

Van de kleine klusjes en ondersteuning tot de grote zorgen: mantelzorgers maken het verschil voor onze ouderen, personen met een handicap of (chronische) ziekte. Toch staan ze nergens vermeld in de vaccinatiestrategie. Het Vlaams Mantelzorgplatform, de overkoepelende organisatie van de zes erkende mantelzorgverenigingen, trekt aan de alarmbel. We pleiten ervoor om mantelzorgers samen met de risicopatiënten te vaccineren.

Lees verder

Gratis vaccins voor iedereen DiEM25 over hoe dit kan, nu!

Elke dag sterven duizenden mensen, vragen duizenden bedrijven faillissement aan, en kwijnen miljoenen mensen weg onder draconische lockdownmaatregelen. Tegelijkertijd werken vaccinatiecentra op halve kracht door een tekort aan vaccinvoorraden.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium