Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Onderwijsvakbonden: “Wij hebben de ambitie een verschil te maken voor onze leerlingen. Voor Koen Pelleriaux is dat blijkbaar niet genoeg”

Koen Pelleriaux, afgevaardigd bestuurder van het Gemeenschapsonderwijs (GO!) trapte de afgelopen dagen aardig in het rond. “Als elke leerkracht één of twee uur extra geeft, is het lerarentekort opgelost.” En nieuwe leerkrachten moeten “ambitieuze mensen (zijn) die vooruit willen in het leven.” Hoe reageert wie vandaag voor de klas staat? We vroegen het aan Nancy Libert van ACOD Onderwijs en Koen Van Kerkhoven van de Christelijke Onderwijscentrale (COC).

Lees verder

Requiem voor de Amerikaanse Droom (bespreking deel 1)

Laatst kwam ik bij een bezoek aan de bib het boek ‘Requiem for the American Dream – The 10 Principles of Concentration of Wealth and Power’ tegen, geschreven door de Amerikaanse filosoof en politiek activist Noam Chomsky. Omdat ik kort voordien op de site van DeWereldMorgen het interview van Lode Vanoost met Chomsky had bekeken en daarbij had genoten van Chomsky’s heldere en niet van humor gespeende analyses, nam ik geïntrigeerd het boek uit het rek. Thuisgekomen begon ik er onmiddellijk in te lezen. Beklijvende lectuur was het. In een wip had ik het boek uit.

Lees verder

Heel de wereld tegen de Cubaanse blokkade, behalve de VS!

Vlaams volksvertegenwoordiger en Senator voor Vooruit Kurt De Loor schrijft dit stuk over de Cubaanse blokkade en de gevolgen daarvan op het Cuba van vandaag: 'De economische wurggreep waar de VS Cuba en de Cubaanse bevolking al 60 jaar in vasthoudt, is ronduit wraakroepend en een flagrante schending van het internationaal recht.'

Lees verder

Voor mensen zonder papieren is de dokter in VS onbetaalbaar

Ziek worden is een van de grootste angsten van Jorge, een 56-jarige Salvadoraan die zonder verblijfspapieren in de Verenigde Staten woont. Zonder hospitalisatieverzekering noch toegang tot publieke gezondheidszorg zou een ziekenhuisopname voor hem onbetaalbaar zijn. 

Lees verder

Wat lees je deze woensdagavond? Onze selectie uit de alternatieve media!

DeWereldMorgen neemt artikels over uit binnen- en buitenland, maar er is gewoon teveel. Daarom krijg je vanaf nu elke week een selectie interessante bijdragen van binnen- en buitenlandse media, die je zelf verder kan uitpluizen. We verwijzen enkel naar media die vrij toegankelijk zijn.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Kunnen we China vertrouwen?

‘Kunnen we China vertrouwen? Een andere blik op een land in transitie’ van Pascal Coppens is een boek dat zijn titel waar maakt. Het kijkt met een open blik naar een zeer brede waaier van controversiële beweringen over China en reikt ons zo de elementen aan om te antwoorden op de titelvraag. Volgens Coppens kunnen we niet alleen China – voorwaardelijk- vertrouwen, maar hebben we eigenlijk ook geen andere keuze.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium