Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Aardbeving onthult hoe dodelijk sancties tegen Syrië zijn

De aardbeving die het zuiden van Turkije en het noordwesten van Syrië heeft getroffen, heeft al 33.000 slachtoffers geëist en de Verenigde Naties schatten dat dit aantal de komende dagen zal verdubbelen naarmate het puin wordt opgeruimd. De meeste grote Europese kranten zijn erin geslaagd verslag uit te brengen over deze aardbeving en de gevolgen ervan voor de bevolking zonder te verwijzen naar de onrechtvaardige sancties tegen het Syrische volk, die het huidige drama voor de burgerbevolking nog verergeren.

Lees verder

Franse historicus: “De Derde Wereldoorlog is al begonnen”

Emmanuel Todd is één van de meest bekende Franse historici en antropologen in de wereld. Hij heeft een indrukwekkend oeuvre bijeen geschreven. Hij voorspelde jaren vooraf de ineenstorting van de Sovjet-Unie. Hij stelt in verband met de oorlog in Oekraïne in een boek dat de Derde Wereldoorlog al begonnen is.

Lees verder

Schandelijk misbruik van het klimaat voor de bouw van nieuwe kerncentrales

Rechtse krachten maken vandaag schandelijk misbruik van het klimaat om oude kerncentrales te blijven openhouden en de bouw van nieuwe te promoten. Zogezegd om mogelijke stroomtekorten te voorkomen. Nochtans is een nucleair vrije en klimaatvriendelijke energietransitie technisch perfect mogelijk en heeft het verleden bewezen hoe potentieel gevaarlijk kerncentrales zijn.

Lees verder

Boerenkrijg. Boerenbedrog?

Tjen Mampaey stuurde ons zijn opiniestuk over de Boerenkrijg op, dat hij schreef ter ontkrachting van de mythe zoals die ook nu weer in Het Verhaal van Vlaanderen wordt gepresenteerd.

Lees verder

Turkse en Syrische families aan politici: 'Geef ons duidelijkheid, verwijs niet door naar elkaars kabinetten en diensten'

  Geachte premier De Croo, Geachte minister van buitenlandse zaken Lahbib, Geachte staatssecretaris voor asiel en migratie De Moor, Geachte...

Lees verder

Noam Chomsky en Vijay Prashad: 'Cuba is geen sponsor van terrorisme'

De opname van Cuba op de Amerikaanse lijst van 'sponsorstaten van terrorisme' heeft de mogelijkheden om essentiële goederen voor de bevolking te kopen verder beperkt. Noam Chomsky en Vijay Prashad wijzen erop dat Cuba desondanks een van de eerste landen was die medische hulp boden ter plaatse in Turkije.

Lees verder

Goudwinning: bijzonder schadelijk - en eigenlijk onnodig

Goudwinning is een van de meest destructieve industrieën ter wereld. Maar gelukkig kan de wereld gerust zonder, schrijft onderzoeker Stephen Lezak van de Universiteit van Cambridge.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Plaats genoeg om asielzoekers op te vangen

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium