Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Aan burgemeester Mathias De Clercq, over uw kille actie tegen het Delhaize-personeel

Burgemeester van Gent Mathias De Clercq (Open VLD) beval op zaterdag 29 april zijn politie elke aanwezigheid van actievoerend Delhaize-personeel te verbieden op de site van de Delhaize aan de Watersportbaan, ook al legden de actievoerders klanten noch werkwillige collega's een duimbreed in de weg. Een onaanvaardbare vorm van antisociale intimidatie volgens ACV-Puls en BBTK in deze Open Brief.

Lees verder

Open brief aan nieuwe staatssecretaris Marie-Colline Leroy en aan regering-De Croo

  De feministische en vrouwenrechtenorganisaties uit het noorden en het zuiden van het land zijn blij met de snelle benoeming...

Lees verder

Vacature : Zakelijke leiding GetBasic / DeWereldMorgen.be

DeWereldMorgen.be, onafhankelijke progressieve Nederlandstalige nieuwssite, is op zoek naar een nieuwe financieel en administratief verantwoordelijke. 

Lees verder

Maximumfactuur in secundair cruciaal tegen onbetaalde schoolfacturen

Onbetaalde schoolfacturen kunnen wegwerken vormt al 20 jaar een strijdpunt van het Netwerk tegen Armoede. De basis van gelijke onderwijskansen is dat onderwijs betaalbaar blijft zodat alle kinderen met de nodige middelen kunnen starten op 1 september.

Lees verder

VN-rapport: 258 miljoen mensen leden honger in 2022

Meer dan een kwart miljard mensen leden honger in 2022 vanwege een escalerende wereldwijde voedselcrisis. Onder meer door de oorlog in Oekraïne is hongersnood een reëel gevaar voor miljoenen mensen, zo waarschuwt een VN-rapport op woensdag.

Lees verder

Avi Mograbi in België: De kritische blik van een documentairemaker

Van 7 tot 12 mei komt de eigenzinnige en geëngageerde Israëlische filmmaker Avi Mograbi zijn kritisch werk voorstellen en bespreken in Antwerpen en Brussel. De cineast die reeds sinds 1989 op de barricades staat met scherpe en originele documentaires waarmee hij de politieke situatie van zijn thuisland fileert zal tijdens ontmoetingen na filmvoorstellingen en een masterclass zijn werk duiden. Daarbij gaat Mograbi in gesprek over de relatie tussen een documentairemaker en zijn beeldmateriaal.

Lees verder

België zakt acht plaatsen op ranglijst persvrijheid

Journalistiek wordt wereldwijd bedreigd door de opmars van fake news, blijkt uit de 21e editie van de World Press Freedom Index, die jaarlijks wordt samengesteld door Reporters Without Borders (RSF). België zakt 8 plaatsen in de rangschikking.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Waar naartoe met het station van Kortrijk? Waarvoor dient een station?

Op 13 april werd bekendgemaakt dat het stationsgebouw van Kortrijk op de lijst staat van de zeven belangrijkste bedreigde monumenten in Europa, een lijst die jaarlijks door een internationaal team van deskundigen wordt samengesteld. De NMBS/Infrabel heeft recent de intentie geuit het gebouw af te breken en te vervagen door een volledig nieuw gebouw.

Lees verder






This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium