Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

'Wij wachten ook'

Ik heb lang getwijfeld of ik wel aan deze tekst zou beginnen. Het vraagt tijd en energie en het maakt me niet zo vrolijk om zo in te zoomen op onze situatie. Maar ik vind het toch belangrijk om in te pikken op het momentum dat er nu is en om via mijn verhaal het verhaal van zovelen te vertellen. Ik hoop dat je met het lezen van deze tekst, ook hen allemaal in gedachten meeneemt.

Lees verder

Is diversiteit voor Stad Brussel meer dan een façade?

Een misplaatste reclameposter van Stad Brussel werpt een schril licht op de hypocrisie van de Brusselse stedenbouwkunde van vandaag.

Lees verder

Beweging.net ‘actualiseert’ zijn politieke strategie. Een gemiste kans

Wanneer de partij, waarmee je als beweging doorheen heel je bestaan een quasi exclusieve band hebt gehad, voor de zoveelste keer een serieuze verkiezingsnederlaag lijdt, dan is het bijna onvermijdelijk dat je je bezint over die relatie. ACW en beweging.net hebben dat de voorbije veertig jaar regelmatig gedaan/moeten doen.

Lees verder

Woonwagenbewoners en Roma: what’s in a name? 

  Het waren hallucinante cijfers die vorige week in De Standaard verschenen. Roma en woonwagenbewoners in ons land leven gemiddeld...

Lees verder

Een miljoen coronadoden, en het volgende miljoen is al in zicht

Wereldwijd staat het aantal covid-19-slachtoffers op 1 miljoen. Het volgende miljoen doden kan al in december worden bereikt, zegt Joseph Chamie, onafhankelijk adviserend demograaf en voormalig directeur van de Bevolkingsdivisie bij de Verenigde Naties.

Lees verder

Kwetsbaar Europa ziet uitheemse soorten razendsnel stijgen

Het aantal uitheemse soorten zal wereldwijd stijgen met 36 procent tussen 2005 en het midden van deze eeuw. In Europa is dat zelfs 64 procent. De juiste maatregelen kunnen die groei afremmen, zeggen Britse onderzoekers

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

De kracht van verhalen

  ‘Vertel je nog een verhaal?’ Het is een verlangen dat we van kleins af aan hebben. Een verhaal voor het slapengaan. Als hongerige wezentjes gaan we op ontdekking in de wereld. We gaan naarstig...

Lees verder

Myria roept nieuwe regering op beleid te baseren op feitenkennis en respect voor grondrechten

Myria, het Federaal Migratiecentrum, heeft kennisgenomen van het regeerakkoord van de regering-De Croo. Het is tevreden dat sommige van zijn aanbevelingen weerklank hebben gevonden en roept op tot een snelle concretisering van ̶ en een constructieve dialoog over ̶ de vele uitdagingen in het domein. Myria stelt als onafhankelijke publieke instelling zijn expertise ter beschikking van het parlement, de regering en de administratie, en dat in het kader van zijn drie wettelijke opdrachten: over de grondrechten van vreemdelingen waken; over de migratiestromen informeren; en de strijd tegen mensenhandel en -smokkel stimuleren.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium