Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Het verslag van de journalist Seymour Hersh, door Facebook gecensureerd, over de aanslag op de Nord Stream pipeline

Facebook censureerde een verslag van de journalist Seymour Hersh, winnaar van de Pulitzer Prijs, over de sabotage van de Nord Stream pijpleidingen tussen Rusland en Duitsland en raadde de lezers aan in de plaats een website te lezen die gefinancierd wordt door en deels eigendom is van een lid van de NAVO, Noorwegen.

Lees verder

Amerikaanse volksgezondheid betaalt hoge prijs voor de gasboom

De snel groeiende productie van olie en gas in de de VS eist een zware tol van de volksgezondheid. Nieuw onderzoek spreekt van een jaarlijkse rekening van 77 miljard dollar.

Lees verder

De zorgkloof: ongelijke zorgverdeling tussen moeders en vaders bij heterokoppels

Bij heterokoppels met kinderen besteden vrouwen gemiddeld 4,5 uur per dag aan zorgtaken, terwijl dit voor mannen gemiddeld 2,5 uur bedraagt. Waarom lukt het niet om zorgtaken eerlijk te verdelen? Hoe dichten we deze zorgkloof en hoe kan er voor ouders in deze neoliberale wereld meer ruimte gecreëerd worden om te zorgen? Historica en blogger Noëmi Willemen sprak deze confronterende column uit op een gespreksavond over de zorgkloof in Brussel op 9 mei 2023, georganiseerd door deBuren in samenwerking met Furia en RoSa.

Lees verder

9 mei is Decolonial Europe Day

Decolonial Europe Day is een nieuw initiatief dat de jaarlijkse Dag van Europa op 9 mei aangrijpt om bestaande dekoloniserende initiatieven, maatschappelijke organisaties en andere actoren samen te brengen rond een gemeenschappelijk project dat het nog altijd dominerende Europese Verlichtingsdenken mentaal wil dekoloniseren. Het uiteindelijke doel is de koloniale machtsstructuren te ontmantelen en te vervangen.

Lees verder

Delhaize of de syndicale vrijheid tegen de liberale rechtsorde

Over het legitieme verzet van de Delhaize-werkneemsters en -werknemers. De terechte strijd tegen een asociale werkgever en tegen een ordebevestigend (arbeids)recht.

Lees verder

'Koninkrijken' van Bagdad, theater van droom en realiteit

Iraaks regisseur, auteur en acteur Hazim Kamaledin neemt de lezer mee door de wijken van Bagdad die vandaag door betonnen muren en checkpoints in aparte 'Koninkrijken' zijn ingedeeld. Dromen en realiteit wisselen elkaar af in deze theatertekst die ons laat kennis maken met het echte Bagdad, sinds de camera's van de wereld er vertrokken zijn.

Lees verder

Vluchtelingen sterven ... En Europa financiert het

De Verenigde Naties publiceerden eind maart een vernietigend rapport over mensenrechtenschendingen door Libië, in het bijzonder tegen migranten. Amper twee maanden eerder heeft de Italiaanse overheid haar samenwerking met Libië verlengd. Dat de mensenrechten van migranten en vluchtelingen steeds geschonden worden, is geen noodlottig toeval. Het is een rechtstreeks gevolg van die samenwerking, en het wordt gefinancierd door de Europese Unie.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Anti-stort monument Rupelstreek blaast 40 kaarsjes uit

Het Anti-stort monument de ‘rode pijl’ bestaat 40 jaar. Dat verdient een feest. In de Rupelstreek organiseren Actiegroep Leefmilieu Rupelstreek ALR samen met Red Onze Kleiputten ROK en Climaxi op 13 mei allerhande activiteiten aan de ‘Rode Pijl’ ter hoogte van Hoek 76 Boom.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium