Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Herinner Auschwitz, maar vergeet niet wat Auschwitz mogelijk maakte

Op 27 januari 1945 werd Auschwitz bevrijd door het Rode Leger. Naar schatting 1,1 miljoen mensen werden er in een...

Lees verder

Chantage Trump op Oekraïne om politiek rivaal te dwarsbomen niet origineel, Nixon en Reagan deden het hem voor

De Amerikaanse Senaat houdt hoorzittingen over de mogelijke afzetting van president Trump. Hij zou met druk op de president van Oekraïne gepoogd hebben presidentskandidaat Joe Biden te discrediteren. Niets origineels. Presidenten Ronald Reagan deed het met Iran, president Richard Nixon deed het met Vietnam. Trump wordt hiervoor bedreigd met afzetting, terwijl zijn talrijke andere veel ergere misdaden geen enkele aanleiding geven tot impeachment.

Lees verder

Spaanse klas als politiek strijdtoneel

Dat de kersverse progressieve coalitieregering PSOE-Unidas Podemos vroeg of laat door de conservatieve oppositie zwaar op de korrel zou worden genomen was te verwachten. Het eerste politieke duel dat in Spanje de gemoederen doet opwaaien heeft niet te maken met de Catalaanse kwestie maar speelt zich af in het onderwijs. Van de drie partijen die wedijveren om die oppositie te leiden, neemt het extreemrechtse Vox voorlopig het voortouw, achterna gezeten door de Partido Popular en Ciudadanos.

Lees verder

Makiaans verwoord én verbeeld

Het is alweer twintig jaar geleden dat ‘In Europa’, het vuistdikke boek van Geert Mak over Europa in de twintigste eeuw verscheen. Deze publicatie – en ook zijn andere – bekleden een ereplaats in mijn bibliotheek. Ze staat vol met potloodaantekeningen en ook nu weer heeft dit handig leesinstrumentje heel veel blikvangers vastgelegd als bewijs dat de 20 jaar oudere auteur de grote verwachtingen alvast van deze lezer heeft ingelost.

Lees verder

ACV United Freelancers roept Deliveroo koeriers op om zich aan te sluiten bij rechtsvordering

Na een onderzoek van twee jaar oordeelt het Openbaar Ministerie dat Deliveroo in overtreding is. De koeriers zouden als werknemers beschouwd moeten worden. Deliveroo zou hen bijgevolg als dusdanig moeten aangeven. En dus sociale zekerheidsbijdragen betalen. En een loon dat overeenkomt met de barema’s en voordelen die van toepassing zijn voor de transport- en logistieke sector.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Klim uit die penitentiaire put

Daar gaan we weer. Een zoveelste stakingsgolf in onze gevangenissen. De zoveelste opflakkering van de penitentiaire crisis waar we al meer dan twintig jaar in verkeren.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium