Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Ann Vermorgen (ACV): "Je moet luisteren naar de mensen en hun ongenoegen"

Het Vlaams ACV hield vorige week de plenaire zittingen van haar congres onder de titel ‘Ruimte maken voor elkaar’. Hoe leven we in 2030, dat was de centrale vraag. De vakbond keek veel verder dan enkel de arbeidsmarkt, en dacht behalve over werken en leren ook na over wonen, mobiliteit, samenleven, zorgen. Wij overliepen de resultaten met nationaal secretaris Ann Vermorgen.

Lees verder

Joods-Duitse organisatie klaagt leiders Israël aan voor oorlogsmisdaden

De Joods-Duitse organisatie 'Jüdische Stimme für gerechten Frieden in Nahost' heeft bij het federale gerecht klacht ingediend voor oorlogsmisdaden en misdaden tegen de mensheid tegen eerste minister Yair Lapid en defensieminister Benny Gantz van Israël, voor hun rechtstreekse bevelvoering over de bombardementen van augustus 2022 op Gaza, waarbij 50 mensen omkwamen, onder wie 17 kinderen.

Lees verder

Een tekort aan zelfreflectie maakt De Ceulaers combinatiedenken stuurloos

De poging van De Ceulaer om zich te positioneren tussen 'woke' en 'anti-woke', heeft nauwelijks oog voor de essentie van dit debat: hij vergeet na te denken over zijn eigen denkpositie.

Lees verder

“Belangrijke stap”: Europees Parlement weert producten uit ontbossing

Een grote meerderheid in het Europees Parlement schaart zich achter een strenge bossenwet. Die verbiedt de verkoop van producten als ze afkomstig zijn uit ontbost gebied of verband houden met mensenrechtenschendingen.

Lees verder

De stem van Europeanen moet gehoord worden

De oorlog die Poetin sinds de inval op 24 februari van dit jaar voert tegen de onafhankelijke staat Oekraïne raakt het bestaan van alle Europeanen. Nog te weinig klinkt echter hun stem door in de hedendaagse herschikking van het wereldtoneel. En dat is zeer verwonderlijk als je beseft welke belangen en behoeften op het spel staan voor de inwoners van het continent Europa.

Lees verder

Lode Cossaer, naast ‘afvalverwerkers’ zijn we in eerste instantie afvalproducenten met een grote verantwoordelijkheid

“Een oncomfortabele oplossing voor een klein probleem”. Met lede ogen lees ik hoe mijn collega-onderzoeker in De Standaard, vanuit een mens-gecentreerde houding het zwerfvuilprobleem in Vlaanderen minimaliseert. Lode Cossaer stelt de vraag of de invoering van statiegeld op PMD – en dus een vermindering van 30 procent zwerfvuil in onze leefomgeving – wel de moeite waard is. We reduceren ons dan immers tot ‘afvalverwerkers’.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Stop de uitverkoop van publieke landbouwgrond!

Vandaag op dinsdag 13 september 2022 gaan de pleidooien verder in 'de zaak Huts'. Boerenforum, Climaxi, FIAN Belgium, Extinction Rebellion Gent, Landbouwbrigades en diverse andere organisaties roepen op om naar de rechtbank te komen. Ze verzamelden vandaag aan het Hof van Beroep (Koophandelsplein, Gent) om er te protesteren tegen de uitverkoop van publieke landbouwgrond en om steun te betuigen aan de boer en de boerin die deze zaak aanspanden.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium