Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

De Westerse media van antwoord gediend: een terugblik op drie jaar strijd tegen Covid-19 in China

China ligt momenteel in de vuurlijn van de Westerse pers omwille van zijn Covid-beleid. Maar die berichtgeving is eenzijdig en sterk gekleurd. Het doel is niet objectief te zijn maar het bekladden van China. Om te begrijpen hoe Beijing op het punt van versoepeling is beland, is het volgens onderzoekster Tings Chak belangrijk om terug te kijken naar de afgelopen drie jaar.

Lees verder

“Het socialisme zal pas echt bereikt worden als we er een wereldsysteem van kunnen maken.”

Cuba maakt zware economische tijden door. Jongeren worden er zwaar op de proef gesteld. We vroegen aan een Cubaanse jonge vrouw hoe zij het allemaal beleeft en hoe de grote uitdagingen moeten aangepakt worden.

Lees verder

Vijf verkiezingen om in de gaten te houden in 2023

Van Nigeria en Turkije tot Argentinië, Zimbabwe en Pakistan: dit jaar staan wereldwijd verschillende belangrijke verkiezingen gepland. Vijf deskundigen werpen hun licht op wat er op het spel staat.

Lees verder

Oceaancirculatie dreigt compleet stil te vallen door klimaatcrisis

De zeestromen die mee ons klimaat reguleren, dreigen stil te vallen. De opwarming van het zeewater bedreigt het vermogen van de oceaan om koolstofdioxide uit de lucht te halen, waardoor de klimaatcrisis nog zal versnellen.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Mobile School viert 20-jarig bestaan

Net voor het jaareinde vierde Mobile School, een Leuvense vzw die met mobiele schooltjes straatkinderen in ontwikkelingslanden onderwijs aanbiedt, haar 20-jarig bestaan. Naar aanleiding daarvan had ik op 17 december voor Radio 2 Vlaams-Brabant een...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium