Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Julian Assange: internationale pers schiet wakker, hopelijk niet te laat?

Van maandag 24 tot vrijdag 28 februari 2020 vergadert de Britse rechtbank die moet oordelen over het verzoek tot uitlevering aan de VS van Australisch staatsburger Julian Assange. In Groot-Brittannië en Australië gingen grote steunmanifestaties door. Meer dan 2000 journalisten ondersteunen de eis voor zijn onmiddellijke vrijlating. Beter laat dan nooit, maar het risico dat het te laat zal zijn is aanzienlijk.

Lees verder

‘Wij begrijpen uw keuze niet om te besparen in zorg en welzijn’

Vier grote werkgeversorganisaties binnen zorg en welzijn zijn ontzettend bezorgd over de besparingen. Ze schreven een brief aan Jan Jambon: “Een goed beleid op het vlak van welzijn en zorg is de hoeksteen van een warm Vlaanderen. Dit vereist investeringen, geen besparingen.”

Lees verder

Todd Haynes 'Dark Waters': De strijd tegen een chemiegigant

Na wondermooie melodrama's ('Far from Heaven', 'Carol'), een experimentele biopic ('I'm Not There') en een dramatische kinderfilm ('Wonderstruck') verrast de Amerikaanse onafhankelijke filmmaker Todd Haynes met een waargebeurd David-versus-Goliath verhaal. 'Dark Waters' vertelt de jarenlange juridische strijd tegen chemiegigant DuPonts poging chemische vergiftiging én de gevaren van Teflon verborgen te houden. Haynes fileert niet enkel het schandaal maar maakt ook de uitputtingsslag van de cynische giftige reus tastbaar. Waardoor pijn en woede voelbaar worden in dit meesterwerk.

Lees verder

‘La belle démocratie’ naar de Franse gemeenteraden

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 behaalde ‘Autrement pour Saillans…tous ensemble’ een klinkende overwinning. Even daarvoor had een burgercollectief de strijd gewonnen tegen de komst van een supermarkt. Dit rustige dorpje in de Vercors met 1.200 inwoners werd ineens bekend in Frankrijk en ook daarbuiten. Een heuse burgerbeweging in het gemeentehuis. Kon dat wel? De democratie heruitvinden? Niet weinig ambitieus. Intussen zijn we zes jaar verder en het voorbeeld van Saillans is inspirerend. Via het netwerk van ‘La belle démocratie’ wordt deze praktijk van ‘municipalisme’ verder verspreid.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Save the Children: 7 kinderen in Idlib omgekomen door de kou

7 kinderen – onder wie een baby van 7 maanden oud – zijn overleden als gevolg van de vrieskou en de slechte leefomstandigheden in Idlib, melden medewerkers van Save the Children ter plaatse. “Twee zusjes van 4 en 3 jaar oud zijn omgekomen toen de kachel in hun tent in de brand vloog. Hun zwangere moeder liep ernstige brandwonden op, maar overleefde de brand”, aldus Joelle Bassoul, zij coördineert de hulpactiviteiten in de regio.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium