Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Extinction Rebellion in volle actie voor een ambitieus klimaatplan voor de haven van Gent

Op 1 april voerde Extinction Rebellion een actie van burgerlijke ongehoorzaamheid tegen een kolencentrale in de Gentse haven in hun strijd voor een sociaal rechtvaardig energietransitieplan. De actievoerders eisen dat de haven zo snel mogelijk fossiele brandstoffen moet bannen en energieneutraal worden.

Lees verder

Krijgen we na de Syriëstrijders straks ook terugkerende Oekraïnestrijders?

Zowel aan Russische als aan Oekraïense zijde zijn buitenlandse strijders actief. De VS ngo SITE, die activiteiten van extremistische organisaties volgt, waarschuwt voor de gevolgen daarvan. Net zoals Syrië de perfecte voedingsbodem vormde voor gevaarlijke terreurgroepen, is het mogelijk dat er in Oekraïne een soortgelijke situatie aan het ontstaan is.

Lees verder

Oorlog in Oekraïne: de drijfveren van de NAVO

De NAVO is door de VS opgericht om de Sovjet-Unie te counteren en Europa in het gareel te houden. In plaats van zichzelf te ontbinden na de val van de SU werd de organisatie nog verder uitgebreid. Sinds enkele jaren zegt de NAVO onverbloemd dat de tegenstanders China en Rusland zijn. Een overzicht door Vijay Prashad, een belangrijke schrijver, journalist en historicus van India.

Lees verder

Na PostNL - alle sociale dumping in e-commerce bestrijden!

De voorbije maanden organiseerden gerechtelijke en inspectiediensten meermaals invallen in e-commerce bedrijven: eerst bij PostNL, nadien ook bij GLS en DPD. Bij PostNL werden zeer bezwarende vaststellingen gedaan: mensenhandel, kinderarbeid, zwartwerk, fraude, ... Er werden zelfs arrestaties verricht en depots verzegeld. Tijd om een einde te maken aan de sociale dumping in de e-commerce.

Lees verder

Sociale partners vragen snellere woningrenovatie en defossilisering als antwoord op hoge energieprijzen

Woningen veel sneller energiezuinig maken en loskoppelen van fossiele energie is het beste antwoord op de hoge energieprijzen. De Vlaamse sociale partners van de SERV (Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen) doet in dat verband een hele reeks voorstellen aan de Vlaamse regering.

Lees verder

Oorlog in Oekraïne is moreel onacceptabel, politiek onverdedigbaar en militair onzinnig

Al meer dan een maand leeft de hele bevolking van Oekraïne in een nachtmerrie, zegt Michelle Bachelet, hoge commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties. Ze pleit voor een onmiddellijk einde aan de vijandelijkheden.

Lees verder

Laten we de toekomst van het Zuidstation uit de handen halen van vastgoedspeculanten

Grote vastgoedmanoeuvres zijn aan de gang rond het Zuidstation. De NMBS wil haar nieuwe nationale zetel vestigen in het voormalige postsorteercentrum, een grotendeels leegstaand geel gebouw dat ligt tussen de treinsporen en de Fonsnystraat, de Sint-Gilliskant van het Zuidstation.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be






This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium