Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

“Als mijn zoon uitgaat, ben ik niet bang voor vechtersbazen, maar voor de politie”

  Als moeder van kinderen die slachtoffer zijn van racisme, heb ik er echt genoeg van. Net zoals ikzelf, zijn...

Lees verder

Lamine kreeg de doodstraf. Zal iemand daar ooit voor boeten?

Vandaag buigt de kamer van inbeschuldigingstelling van Gent zich over de vraag of de agenten die betrokken waren bij de dood van Lamine Bangoura zich zullen moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank. Hieronder worden nog eens alle feiten op een rij gezet.

Lees verder

Professor De Meerleer: “Toegenomen risico op oversterfte bij kankerpatiënten wegens angst coronabesmetting"

Tal van internationale wetenschappers luiden de alarmbel vanwege de “collateral damage” die de huidige communicatie rond corona bij veel kankerpatiënten riskeert te veroorzaken. Zowel in Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Nederland en België zijn artsen betrokken bij kankergeneeskunde ongerust over de te voorspellen oversterfte door laattijdige kankerdiagnoses. Om te peilen in hoeverre deze onheilsberichten gefundeerd zijn, praat ik met professor Gert De Meerleer, radiotherapeut-oncoloog en kliniekhoofd van de dienst radiotherapie-oncologie in het Universitair Ziekenhuis te Leuven.

Lees verder

Armoede in Europa anno 2020

Dat COVID-19 een nefaste invloed heeft op ongelijkheid in de wereld is overduidelijk. De rijksten werden rijker, de armen werden verder richting afgrond geduwd en mensen die voorheen financieel weinig te vrezen hadden, kwamen met de handen in het haar te zitten. ‘Het virus discrimineert niet’, zo werd veelvuldig geroepen. Ondertussen blijkt dat de pandemie wel degelijk harder heeft toegeslagen bij bepaalde lagen van de bevolking.

Lees verder

NMBS-Infrabel zijn de échte en enige verantwoordelijken voor de ramp van Buizingen

Infrabel werd ook in beroep veroordeeld voor de treinramp van Buizingen. De NMBS had zich wel neergelegd bij het vonnis in eerste aanleg. Toch bijven de echte verantwoordelijken buiten schot. Die hebben namen, Marc Descheemaecker en Luc Lallemand zijn niet de enigen, ook alle ministers die dit dossier niet aanpakten zijn hier voor verantwoordelijk. Dit artikel verscheen oorspronkelijk op 3 december 2019 en is nog steeds accuraat.

Lees verder

Digitaal afstandsonderwijs: niet enkel kommer en kwel

  Medio jaren negentig van de vorige eeuw introduceerde mijn onderwijzende vader de computer reeds in de lagere school. In...

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

"Hoog tijd dat België een standpunt inneemt rond farma-monopolies tijdens de pandemie"

Op de Europese tafel ligt al enkele maanden een voorstel om in deze pandemie patenten op medische middelen tegen COVID-19 tijdelijk wereldwijd op te schorten. Dat zou ervoor zorgen dat tests, beschermingsmaterialen en mogelijk ook vaccins massaal geproduceerd kunnen worden, overal ter wereld. België kan een voortrekkersrol spelen in dit debat en zo helpen de pandemie sneller in te dijken, maar het is onduidelijk welke positie ons land in neemt. Op 4 februari zitten de landen rond de tafel.

Lees verder

Cultuureducatieve sector reageert op oproep minister Weyts: "We staan klaar om het onderwijs te helpen"

  Beste minister Weyts Naar aanleiding van uw warme oproep naar bekwame pedagogische krachten, bieden we u en uw kabinet graag opnieuw onze hulp aan. Schakel ons als cultuureducatieve sector in om dat perspectief voor...

Lees verder

Corona stopt niet bij de grens. Waarom vaccins wel?

Waarom moeten gezonde mensen in Europa eerder gevaccineerd worden dan kwetsbare mensen in Afrika? Jean Van Wetter, directeur van het Belgisch ontwikkelingsagentschap Enabel, pleit voor echte Europese en wereldwijde coronasolidariteit.

Lees verder

Crisiscel Cultuur vraagt heropening - onder strikte voorwaarden - na jaar culturele lockdown

  Op 13 maart 2021 is de lockdown precies een jaar oud. De culturele sector zit sinds die dag zo goed als op slot. Buiten een korte periode van beperkte versoepeling in de zomer en...

Lees verder

18e Hugo De Keyserprijs Leuvense persclub in het teken van coronapandemie

  De Leuvense Persclub reikt de 18e Hugo De Keyserprijs dit jaar uit aan allen die de voorbije maanden in onze stad inspanningen leverden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en de...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium