Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Hoe de algoritmen van Facebook giftige content en haat propageren

Klokkenluider Frances Haugen heeft harde bewijzen onthuld − interne Facebook-documenten − waaruit blijkt dat Facebook wist dat zijn algoritmen gevaarlijke inhoud propageren maar daar niets aan deed, want het wilde vooral zijn inkomsten uit reclame maximaliseren.

Lees verder

Laatste uren tikken weg in Glasgow: wat zijn de struikelblokken?

Op de laatste dag van de klimaattop in Glasgow wordt koortsachtig onderhandeld. Maar zowat iedereen gaat er nu al van uit dat er vanavond nog geen akkoord zal zijn. Na onderhandelingen tot diep in de nacht kwam vroeg op vrijdagmorgen een nieuwe ontwerptekst uit de bus. Daarin zijn een aantal opvallende bepalingen uit een eerdere versie al weer afgezwakt. 

Lees verder

‘Squid Game’: Armoede en angst vreten aan de ziel

Is de Koreaanse Netflix-serie ‘Squid Game’ een hype of een internationaal fenomeen? Dat laatste, want het is opmerkelijk dat Hwang Dong-huyks survivalthriller in volle pandemie mondiaal miljoenen televisiekijkers aanspreekt met een macabere satire die meer is dan escapistisch entertainment. Het lugubere ‘op leven en dood’-spel waar alles om draait, een uitvergroting van kinderspelletjes, legt als metafoor voor een op hol geslagen kapitalistisch systeem de vinger op angst voor een precair bestaan en armoede. ‘Squid Game’ is een absurd bloederig spektakel, tegelijk realistisch én surrealistisch, en een radiografie van de ‘human condition’ in de jaren twintig. Urgente televisie.

Lees verder

Leuvense Vredesbeweging onthult standbeeld 'Onbekende Oorlogsvrouw'

Op 11 november onthulde de Leuvense Vredesbeweging in Leuven het standbeeld van 'de Onbekende Oorlogsvrouw-Vrede heeft Vrouwen nodig'. Ongetwijfeld denkt bij de 'Onbekende Oorlogsvrouw' iedereen spontaan aan de 'Onbekende Soldaat', waarvan het standbeeld op menig stads- of dorpsplein prijkt. Het standbeeld van de Onbekende Oorlogsvrouw verwijst echter niet naar één of andere concrete oorlog, maar naar het ideaal van duurzame vrede.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Flessenpost uit Glasgow

Met een groepje milieuactivisten uit verschillende organisaties reisden we vanuit het Brusselse naar Glasgow voor de klimaattop. Of liever voor de activiteiten rondom de COP26. We nemen deel aan de acties, workshops en publieke debatten die hier plaatsvinden, onder meer in het kader van de tegentop The Peoples Summit. Dat het nodig is om als burgers druk te blijven zetten, is meer dan duidelijk nu het einde van de top nadert. 

Lees verder

Leuvense solidaire winkel Het Perron lanceert sensibiliseringscampagne

Leuvense solidaire winkel 'Het Perron' lanceert sensibiliseringscampagne met bekende Leuvenaars De solidaire buurtwinkel Het Perron in Hal 5 in Kessel-Lo lanceert een campagne om meer 'solidaire klanten’ aan te trekken en het zo mogelijk te...

Lees verder

Leuvense vredesbeweging onthult standbeeld voor 'Onbekende Oorlogsvrouw'

Onder het motto ‘vrouwenkracht is vredesmacht’ heeft de Leuvense vredesbeweging op het Jeanne Devosplein (Benedenplein) op donderdag 11 november het standbeeld van de ‘Onbekende Oorlogsvrouw’ ingehuldigd. Ik had over het beeld, dat gecreëerd werd door beeldhouwster Liliane Versluys, voor Radio2 Vlaams-Brabant een babbel met Katlijn Malfliet die tijdens de inhuldiging het woord voerde namens de vredesbeweging.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium