Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Deniz Agbaba (BBTK) over staking Decathlon: "Directie weigert systematisch overleg"

Het ongenoegen is groot bij Decathlon België, zo laat vakbond BBTK weten in een persbericht. ‘Al maanden gaan de arbeidsvoorwaarden in het bedrijf erop achteruit’. En daar komt nog bij kijken dat de directie niet open staat voor dialoog met de werknemersvertegenwoordigers. Woensdag 1 december was de maat vol, dus legden de werknemers in het magazijn in Willebroek het werk neer. Interview met Deniz Agbaba, Secretaris BBTK.

Lees verder

Meer humanitaire hulp dan ooit nodig in 2023

De Verenigde Naties lanceren een recordoproep van 51,5 miljard dollar voor humanitaire hulp in 2023. De oorzaak: de vele crises dit jaar, die volgend jaar blijven doorwerken.

Lees verder

Rokers lopen hoger risico op 56 ziekten

Roken leidt tot een aanzienlijk hogere kans op de ontwikkeling van 56 verschillende ziektes. Dat blijkt uit onderzoek bij meer dan een half miljoen Chinese volwassenen. China is de grootste consument van tabak ter wereld.

Lees verder

Neen, onze lonen zijn niet te hoog!

De bezorgdheid over de vermeende hoge loonkost die ons economisch zou fnuiken, wordt politiek breed gedeeld. Een nauwkeurig beeld van onze reële lonen toont echter een toenemende dualisering: de laagste lonen boeren achteruit, de hoogste lonen blijven stijgen. De loonnormwet blokkeert elke mogelijke loonsverhoging voor de lagere lonen. Pervers gevolg: de laagste lonen draaien op voor de loonsverhogingen van de best betaalde beroepen. Dit is geen houdbaar model.

Lees verder

Aan mijn ontslagen VRT-collega's

In 2018 werd Klara-medewerkster Chantal De Waele ontslagen. Er was toen nauwelijks commotie over. Nu is er meer heisa over deze ontslagronde. In deze brief drukt zij haar solidariteit uit met haar ontslagen collega's. “Er is meer aan de hand dan 'besparingen'. Dit is een systematische ontmanteling van de openbare omroep.”

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Was WK voetbal 2010 voorbode voor latere arbeidsrechtenschendingen?

Terugblik vanuit Zuid-Afrika Met de aftrap van het WK voetbal 2022 in Qatar hangt de voetbalkoorts in de lucht. Voor veel Zuid-Afrikanen is het gevoel herkenbaar. Het is een herinnering aan de opwinding in 2010,...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium