Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Tienduizenden op straat: ‘Blokkeer de prijzen, niet de lonen’

Op deze koude winterdag waren zo’n 20.000 arbeiders en bedienden afgezakt naar Brussel om hun ongenoegen te uiten. Ze hadden twee belangrijke eisen: blokkeer niet langer de lonen en doe iets aan de peperdure energiefacturen. Een (foto)verslag.

Lees verder

De leerlingen van tegenwoordig, die kunnen niets

In het voorwoord van de brochure over het resultaat van de peilingstoetsen uit de eerste graad secundair onderwijs schrijft Minister van Onderwijs Weyts dat hij hoopt een debat inzake onderwijskwaliteit in gang te zetten. Uw opzet lijkt sterk geslaagd minister. Gebeurt er echter een debat over het werkelijke onderzoek of over een sterk gereduceerde factsheet die een glimp biedt op het werkelijke probleem?

Lees verder

Peiling wiskunde: beroepsleerling krijgt steeds meer theorie te verwerken

Voor de zoveelste keer krijgen de wiskundeleerkrachten een slecht rapport. Bevindingen van peilingstoetsen zijn niet persoonlijk te nemen, het zijn veralgemeenheden die voor interpretatie vatbaar zijn. Verklaringen genoeg om deze “ondermaatse” resultaten te verantwoorden. Toch raken zulke publicaties mij steeds opnieuw persoonlijk. Misschien heb ik te veel beroepsfierheid, misschien wil ik niet zien dat ondanks grote inspanningen van veel wiskundeleerkrachten resultaten uitblijven.

Lees verder

Schoon drinkwater en een toilet voor iedereen? Wereld dreigt doelstelling grandioos te missen

De wereld heeft nog maar zeven jaar om de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals - SDG) van de VN te halen. Van sommige van die doelen is nu al duidelijk dat dat wellicht niet zal lukken tegen de deadline van 2030. SDG6 bijvoorbeeld - drinkbaar water en een toilet voor iedereen - is in grote delen van de wereld nog een verre droom.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Milieubeweging eist landbouwplan dat rekening houdt met natuur en klimaat

Natuurpunt en Bond Beter Leefmilieu eisen een Vlaams landbouwplan dat terdege rekening houdt met natuur, milieu en klimaat. De Vlaamse regering kan vrijdag niet beslissen op basis van een juridisch onvolledig en niet onderbouwd dossier.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium